250 gram ravioli (vers) | |
500 gram pasta saus | |
300 gram gehakt (of vega gehakt) | |
150 gram geraspte kaas | |
1/2 courgette | |
1 teen knoflook | |
1 sjalot | |
In huis |
|
ovenschaal | |
olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ook Vegetarisch mogelijk!
Soms moet je creatief zijn. In de zomer met warme dagen weet ik gewoon niet wat ik wil eten. Ja het liefst eet ik net als de kids de hele dag door ijsjes. Of gewoon een lekker borrelplankje met een wijntje erbij. Niet heel realistisch want ik wil gewoon dat vooral de kids een goede maaltijd naar binnen krijgen. Toch zijn we wel wat flexibeler. Ook al bedenk ik in het weekend vaak het weekmenu voor de hele week en doe de boodschappen. Het wil wel eens anders uitpakken en zo hou ik dan ingrediënten over waar ik wat mee moet bedenken. Zo kwam het gerecht van snelle ravioli lasagne tot stand. Een makkelijk en lekker pasta gerecht wat net even iets extra’s heeft door het te serveren als lasagne. Ingewikkeld is het helemaal niet, lekker is het zeker. Waar ik weer eens dacht gekookt te hebben voor een heel elftal. Wou Logan gewoon twee porties. Was Parker alle ravioli er uit aan het pikken en at mijn man zo de rest op. Geslaagd kan ik zo zeggen. En dat voor een doordeweekse snelle maaltijd.
De snelle ravioli lasagne maakt ik met vegetarische gehakt, om eens uit te proberen. Je kunt uiteraard ook gewoon gewone gehakt gebruiken. Zorg er wel voor dat je deze goed rult en gaar maakt voor je hem in de ovenschaal doet. Waarbij vegetarisch gehakt je deze alleen even hoeft op te warmen in de pan.
NOTE
Het onderstaande recept is voor ongeveer 3-4 personen. Afhankelijk voor wat voor grote eters je hebt. Wij aten het met 2 volwassenen en 2 kinderen, waarbij we nog een beetje over hadden. Je kunt het recept eventueel verdubbelen en dan in een grotere schaal doen of meer lagen.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Pel en snipper de sjalot. | Pel en pers de knoflook. | Was de courgette en snij in kleine blokjes. | Schenk een dun laagje van de pastasaus in de ovenschaal. |
2
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een koekenpan. | Fruit de sjalot tot deze zacht en glanzend is. | Voeg de gehakt* toe en rul deze tot hij gaar is (6 min). | Voeg de knoflook en de courgette toe en bak deze 4 minuten mee. | Schenk de rest van de pasta saus bij het gehakt en laat dit nog 2 minuten pruttelen. *[ in geval van vega gehakt kun je beter eerst de courgette en knoflook met de sjalot mee bakken, voor je het vegetarische gehakt meebakt. Deze hoeft over algemeen alleen wat op gewarmd te worden.] |
3
Done
|
Neem de ovenschaal en leg een laag ravioli op de saus in de ovenschaal. | Doe hier de helft van de gehaktsaus op en een laag kaas. | Leg op de kaas nog een laag ravioli. Gevolgd door de rest van de saus en kaas. | Zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuten. Tot de pasta gaar is en de kaas goed gesmolten is. | Serveer direct! |