4 stuks karbonade met bot | |
700 gram roseval aardappels | |
300 gram bloemkool | |
300 gram broccoli | |
300 gram wortels | |
1/2 courgette | |
olijfolie | |
Rubbing |
|
2 tlp paprikapoeder | |
1/2 tlp knoflookpoeder | |
1 tlp oregano | |
2 etlp bruine suiker | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Traybake
Ik weet niet hoe het met jullie ziet, maar ik had nog nooit karbonade in de oven gemaakt. Eigenlijk maak ik standaard karbonade als ik spinaziestamppot maak. Beetje zout en peper en hup in de pan bakken. De lekkerste karbonade die ik ooit heb gegeten was in Chicago. Ik was naar een restaurant die bekend stond als Varkensvlees restaurant. Wij bestelde een karbonade en ik wist gewoon niet dat zo een simpel stuk vlees wat ik al jaren at zo lekker kon zijn. Al heel lang stond daarom op mijn lijst eens karbonade uit de oven te maken. En hoe doet deze foodie mama dat dan? Een traybake met karbonade en winterse groente. Juist mijn traybake obsessie.
De eerste keer dat ik dit recept maakte had ik de karbonade veel te lang in de oven gedaan, maar de smaak was er wel. Een suiker en paprika glazuur die ook heerlijk wordt opgenomen door de groente en aardappels. De tweede keer besloot ik het anders te doen en dit was meer een succes. Belangrijk is dus te kijken naar de dikte van het vlees. Hoe dunner hoe minder tijd het nodig heeft. En natuurlijk is dit alles klaar in 30 minuten!
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Was de aardappels en dep ze droog. | Snij de aardappels in kleine stukjes. | Was de bloemkool en broccoli en snij in kleine roosjes. | Was de wortelen, indien nodig schil deze ook. | Was de courgette en snij in halve maantjes. |
3
Done
|
Hussel de aardappels en groente op de bakplaat met wat olijfolie. | Zet de bakplaat 8 minuten in de oven. | |
4
Done
|
Ondertussen:Meng de ingrediënten van de rub door elkaar: paprikapoeder, suiker, knoflookpoeder, oregano en een snufje zout en peper. | Wrijf de karbonades in met olijfolie en smeer in met de suiker rub aan beide kante. | Haal de groente uit de oven na 8 minuten. | Leg de karbonade er tussen en zet nog eens 12-15 minuten in de oven tot de karbonade gaar is. |
5
Done
|
Verdeel de karbonade over de borden. | Hussel de groente en aardappels door de sappen op de bakplaat en serveer deze ook bij de karbonade. |