Directions
Tteokbokki: Snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes
Nu we al enige tijd niet naar het buitenland kunnen. Haal ik mijn hart op in de Aziatische supermarkt. Bij ons in het winkelcentrum hebben wij een gigantische en het liefst zou ik alles willen proberen. Vooral nu ik op Instagram een soort Asian Food obsessie lijk te hebben. Ik verlekker me aan filmpjes waar de heerlijkste Aziatische gerechten worden gemaakt. Daarom heb ik besloten gewoon zelf aan de slag te gaan met de hulp van de recepten die ik vind. Aller eerste wou ik aan de slag met rice cakes of tteok. Gestoomde rijst rolletjes (of plakjes) gemaakt van rijstebloem (of soms ook gewoon rijst).
Ik heb al een hele tijd dit ingrediënt op oog en besloot een zak uit de diepvries mee te nemen. Vervolgens was het op zoek gaan naar een recept en via Pinterest kwam ik terecht op AsianRecipesAtHome.com. Zij hebben een Easy Korean Stir-fried Rice Cakes (Ganjang Tteokbeok) recept, waar van ik dacht dat kan ik wel maken. Ik besloot snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes te maken aan de hand van dit recept.
Als ik met compleet onbekende ingrediënten voor mij aan de slag ga, maak ik graag gebruik van recepten van andere. Het geeft je een gevoel van wat het ingrediënt is en hoe je ermee aan de slag kan. Zo ook bij dit recept. Ik weet nu hoe de rijstcakes smaken en hoe ik ze in ingrediënten kan verwerken. Ik vond het onwijs lekker en maakte voor lunch het onderstaande recept gehalveerd. Je kunt het makkelijk ook als bijgerecht serveren en binnenkort zal ik zeker nog wat meer experimenteren. Ik heb immers nog een hele zak in de diepvries.
Heb jij wel eens met rice cakes gekookt? Laat me vooral weten wat! Inspireer me.
*Het recept is van AsianRecipesAtHome.com
*Dit recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (09-03-2021)
Steps
1
Done
|
SausIn een kom meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. | Zet de kom opzij. |
2
Done
|
Spoel de rijstcakes onder koud water een paar minuten.Tot het water helder is. | Was de lente-ui, snij het uiteinde af en de rest in ringen. | |
3
Done
|
Verhit 1 eetlepel olie in een een wok en voeg de rijstcakes toe. | Bak de rijstcakes 7 minuten tot ze zacht zijn. Blijven de rijstcakes plakken aan de pan? Voeg één eetlepel water toe. |
4
Done
|
Voeg de lente-uien en saus toe aan de rijstcakes en roerbak 2 minuten mee. | Indien nodig kun nogmaals een eetlepel water toevoegen. Ook als je de saus dunner wilt. |
5
Done
|
Haal de rijstcakes uit de pan en doe ze op een bord of in een kom. | Roer de sesamolie door de rijstcakes en serveer met wat sesamzaadjes eroverheen. |