Gegrilde Groente |
|
400 gram Zoete Aardappel | |
1 Courgette | |
1 Paprika | |
2 etlp Olie | |
Tempeh |
|
400 gram tempeh | |
3 etlp taco kruidenmix | |
1 etlp olijfolie | |
400 ml water | |
1, 5 Etlp Tomatenpuree | |
snufje zout | |
Sides |
|
200 gram rijst | |
150 gram mais (blik) | |
salsa saus | |
crème fraîche | |
geraspte kaas | |
nacho chips |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch
Wij proberen bewuster te eten. Mijn man nog meer dan ik zelf, maar ik vind het prima. We eten vaker vegetarisch en soms zelfs vegan. Niet omdat we niet van vlees houden of het “zielig vinden”, maar om bewuster met eten bezig te zijn. We testen wat net zo lekker is en beter voor de wereld. Toch heb ik gezegd ik blijf een goede steak eten. Het experimenteren vind ik juist leuk en dat doe ik nu vooral met tempeh. Zo maakte ik laatst een vegetarische burrito bowl en wat een succes. Waar de sticky tempeh niet door Logan gegeten werd. Ging dit maal de tempeh helemaal op. Het was immers net gehakt.
Voor ons maakte ik een mooie bowl. Logan liet ik zelf kiezen wat hij wou en Parker gaf ik zelfs nog alles apart zodat ze zelf lekker van haar bord kon plukken. Kinderen vinden het heerlijk als zij zelf bepalen wat op hun bord komt. De kans is ook groter dat ze dan alles op eten. Uiteraard had ik bij Logan wel gewoon rijst en tempeh, de rest mocht hij zelf bepalen.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Gegrilde GroenteSchil de zoete aardappels en snij in stukjes. | Was de courgette en snij in blokjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij in stukjes. | Verdeel de zoete aardappel, courgette en paprika over de bakplaat en hussel met 2 etlp olie. | Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. | Hussel halverwege om. | Groente zijn klaar als zoete aardappel zacht is. |
3
Done
|
RijstBreng een pan water aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
4
Done
|
TempehVerkruimel de tempeh klein. | Verhit een koekenpan op het fornuis met 1 etlp olijfolie en rul de tempeh hierin met de Taco kruiden 2 minuten. | Voeg de tomatenpuree en 400 ml water toe. | Roer alles goed door elkaar en laat dit 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.| Als het water te snel opgenomen is, voeg dan nog een scheutje water toe zodat het wel een smeuïg sausje heeft. |
5
Done
|
Bouw je Vegetarische Buritto Bowl op met de rijst, tempeh, gegrilde groente en andere toppings. |