• Home
  • Soep
  • Snelle Mexicaanse Tomatensoep met Rijst: Vegetarisch & Kidsproof

Snelle Mexicaanse Tomatensoep met Rijst: Vegetarisch & Kidsproof

0 0
Snelle Mexicaanse Tomatensoep met Rijst: Vegetarisch & Kidsproof

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 lente-uitjes
1 bosje koriander
3 tenen knoflook
100 gram rijst
450 gram geroosterde paprika (uit pot)
800 gram tomatenblokjes (uit blik)
250 ml (plantaardige) yoghurt
1 bosje munt
2 limoenen
Jalapeño’s (uit pot)
olijfolie
zout
peper
Toppings
cheddar (geraspt)
avocado

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Snelle Vegetarische Mexicaanse Tomatensoep

    Ik heb niet echt één favoriet gerecht of keuken – ik ben gewoon dol op eten! Maar als ik moet kiezen, dan staat de Mexicaanse keuken toch wel hoog op mijn lijstje. Taco’s, burrito’s, enchilada’s, quesadilla’s, empanada’s… en ik weet zeker dat ik er nog genoeg niet geprobeerd heb. Mmmm, ik krijg er meteen trek van!  Voor het avondeten besloot ik een Mexicaanse tomatensoep te maken. Ik ben gek op soep, en tomatensoep is echt een topbasis om mee te variëren qua smaken. In deze versie gaan we voor een kruidige, vegetarische Mexicaanse tomatensoep met rijst – lekker vullend en ideaal voor het hele gezin.

    Serveer de soep met toppings naar keuze: zo kan ieder gezinslid z’n eigen kommetje samenstellen. Superleuk én handig! En als je extra wil uitpakken? Serveer er dan wat snelle nacho’s bij als bijgerecht.

    Veelgestelde vragen (FAQ)

    Kan ik deze soep invriezen?
    Ja, je kunt de soep prima invriezen (zonder toppings). Laat eerst afkoelen en vries in porties in.

    Is deze soep pittig?
    Alleen als je jalapeño’s toevoegt. Laat ze weg voor een mildere versie – ideaal voor kinderen.

    Hoe maak ik de soep vegan?
    Gebruik plantaardige yoghurt (zoals soja of kokos) en vervang de cheddar door vegan kaas of laat die weg.

    Kan ik deze soep van tevoren maken?
    Ja, je kunt de soep makkelijk een dag eerder maken. Even opwarmen en klaar!

     

    Snelle Vegetarische Mexicaanse Tomatensoep - Kidshoekje.nl

    Steps

    1
    Done

    Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes, maar bewaar de steeltjes apart.

    2
    Done

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin de lente-ui, knoflook en fijngehakte koriandersteeltjes 1 minuut.

    3
    Done

    Voeg de rijst, uitgelekte paprika en tomatenblokjes toe. Giet er 850 ml kokend water bij en voeg ¼ theelepel zout toe. Roer goed door en laat de soep met de deksel op de pan 10-12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

    4
    Done

    Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg het sap van een halve limoen toe en mix nog kort.

    5
    Done

    Maak ondertussen de toppings: snijd avocado en cherrytomaten, rasp cheddar en snijd de limoen in partjes.

    6
    Done

    Voor de yoghurtsaus: meng de yoghurt met 2 theelepels jalapeño’s, 1 theelepel van de azijn uit het potje en de helft van de muntblaadjes in een blender of keukenmachine. Mix tot een gladde saus.

    7
    Done

    Serveer de soep met alle toppings zodat iedereen z’n eigen bowl kan maken. Smullen maar!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Citroen-Dille Panko Pangafilet - Kidshoekje.nl
    previous
    Citroen-Dille Panko Pangafilet, een Makkelijke en Kindvriendelijke Vismaaltijd
    Beef Teriyaki met Quinoa - Kidshoekje.nl
    next
    Beef Teriyaki met Quinoa: Een gezond en snel wokgerecht voor het gezin

    Add Your Comment