Directions
Snelle Vegetarische Mexicaanse Tomatensoep
Ik heb niet echt één favoriet gerecht of keuken – ik ben gewoon dol op eten! Maar als ik moet kiezen, dan staat de Mexicaanse keuken toch wel hoog op mijn lijstje. Taco’s, burrito’s, enchilada’s, quesadilla’s, empanada’s… en ik weet zeker dat ik er nog genoeg niet geprobeerd heb. Mmmm, ik krijg er meteen trek van! Voor het avondeten besloot ik een Mexicaanse tomatensoep te maken. Ik ben gek op soep, en tomatensoep is echt een topbasis om mee te variëren qua smaken. In deze versie gaan we voor een kruidige, vegetarische Mexicaanse tomatensoep met rijst – lekker vullend en ideaal voor het hele gezin.
Serveer de soep met toppings naar keuze: zo kan ieder gezinslid z’n eigen kommetje samenstellen. Superleuk én handig! En als je extra wil uitpakken? Serveer er dan wat snelle nacho’s bij als bijgerecht.
Veelgestelde vragen (FAQ)
Kan ik deze soep invriezen?
Ja, je kunt de soep prima invriezen (zonder toppings). Laat eerst afkoelen en vries in porties in.
Is deze soep pittig?
Alleen als je jalapeño’s toevoegt. Laat ze weg voor een mildere versie – ideaal voor kinderen.
Hoe maak ik de soep vegan?
Gebruik plantaardige yoghurt (zoals soja of kokos) en vervang de cheddar door vegan kaas of laat die weg.
Kan ik deze soep van tevoren maken?
Ja, je kunt de soep makkelijk een dag eerder maken. Even opwarmen en klaar!
Steps
1
Done
|
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes, maar bewaar de steeltjes apart. |
2
Done
|
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin de lente-ui, knoflook en fijngehakte koriandersteeltjes 1 minuut. |
3
Done
|
Voeg de rijst, uitgelekte paprika en tomatenblokjes toe. Giet er 850 ml kokend water bij en voeg ¼ theelepel zout toe. Roer goed door en laat de soep met de deksel op de pan 10-12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. |
4
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg het sap van een halve limoen toe en mix nog kort. |
5
Done
|
Maak ondertussen de toppings: snijd avocado en cherrytomaten, rasp cheddar en snijd de limoen in partjes. |
6
Done
|
Voor de yoghurtsaus: meng de yoghurt met 2 theelepels jalapeño’s, 1 theelepel van de azijn uit het potje en de helft van de muntblaadjes in een blender of keukenmachine. Mix tot een gladde saus. |
7
Done
|
Serveer de soep met alle toppings zodat iedereen z’n eigen bowl kan maken. Smullen maar! |