400 gram tilapia | |
1/2 tlp komijnpoeder | |
1/2 tlp paprikapoeder | |
1/2 tlp knoflookpoeder | |
snufje zout en peper | |
4 etlp olie | |
50 gram boter | |
8 stuks tortilla | |
limoensaus |
|
120 ml zure room | |
3 etlp mayonaise | |
1 limoen | |
Topping |
|
2 mango's | |
2 avocado's | |
15 stuks cherry tomaten | |
100 gram ijsbergslag (gesneden) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Snelle Maaltijd
Het is wel duidelijk: ik ben gek op de Tex-Mex keuken! Bijna elke twee weken eten we een Mexicaans of Tex-Mex gerecht. Gelukkig vinden de kinderen het ook heerlijk, en vaak kunnen ze zelf kiezen welke toppings ze op hun gerecht willen. Meestal maken we taco’s of burrito’s met kip of gehakt, maar ik had al lang het idee om vis-taco’s te maken. Aangezien we vaker vis zouden moeten eten, besloot ik eindelijk om een vis taco met limoensaus te maken.
Taco’s zijn echt comfort food, en deze variant is lekker licht en fris. Wij kozen als toppings mango en avocado, wat de kinderen sowieso lekker vinden. Ook de vis viel goed in de smaak. Parker eet alles nog apart, maar Logan vindt het juist leuk om zelf zijn taco samen te stellen.
Dit recept is weer een snelle maaltijd – zoals ik elke maandag probeer te plaatsen op de blog – en staat binnen 30 minuten op tafel.
TIP – Babyvoeding
Vanaf 9 maanden, als je baby al wat stukjes kan eten, kun je de vis en enkele losse ingrediënten zonder kruiden geven, zodat hij gewoon mee kan eten.
Hoe maak ik de vis-taco’s kindvriendelijk?
Je kunt de toppings en vis apart serveren, zodat kinderen zelf kunnen kiezen wat ze lekker vinden. Voor jonge kinderen kun je ook de vis en toppings zonder kruiden aanbieden. Door de kinderen zelf hun bordje samen te stellen, zullen ze ook meer proberen. Ze hebben nu zelf de keuzen in handen.
Kan ik een andere soort vis gebruiken?
Zeker! Gebruik een vissoort die je gezin lekker vindt, zoals kabeljauw of tilapia. Zorg wel dat de vis stevig genoeg is om in stukjes te serveren.
Hoe lang duurt dit recept om te maken?
Dit recept is een snelle maaltijd en staat binnen 30 minuten op tafel.
Welke toppings passen goed bij vis-taco’s?
Mango, avocado, tomaten en ijsbergsla geven een frisse smaak aan de vis-taco’s. Je kunt ook andere toppings toevoegen zoals mais of rode ui.
Kan ik de limoensaus ook van tevoren maken?
Ja, de limoensaus kun je prima van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zo wordt de smaak zelfs intenser.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
In een kom meng de komijn, paprika, knoflook met een snufje zout en peper. | Leg de vis op de bakplaat en smeer deze in met het kruidenmengsel. | Druppel de olijfolie over de vis en leg op elk stuk een klontje boter. | Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 20 minuten. | Haal de vis uit de oven. | Snij of breek de vis in stukjes. |
3
Done
|
limoensausIn een kom meng de zure room, mayonaise en sap van 1 limoen. | Roer alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast tot je de saus nodig hebt. |
4
Done
|
vis tacoVerwarm de tortilla's kort in een droge hete pan op het fornuis. | Leg de voor 1 minuut in de pan om en om. | Schil en snij de mango en avocado in blokjes. | Was de tomaten en halveer. | Samenstellen: |