400 gram tilapia | |
1/2 tlp komijnpoeder | |
1/2 tlp paprikapoeder | |
1/2 tlp knoflookpoeder | |
snufje zout en peper | |
4 etlp olie | |
50 gram boter | |
8 stuks tortilla | |
limoensaus |
|
120 ml zure room | |
3 etlp mayonaise | |
1 limoen | |
Topping |
|
2 mango's | |
2 avocado's | |
15 stuks cherry tomaten | |
100 gram ijsbergslag (gesneden) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Snelle Maaltijd
Het zal inmiddels wel duidelijk zijn. Ik hou van de TexMex keuken. Zeker om de twee weken eten wij wel een Mexicaans recept of TexMex recept. Het scheelt dat de kids het ook erg lekker vinden en 9 van de 10 keer kunnen zijn zelf bepalen wat voor toppings zij eten. Over het algemeen maken wij altijd taco’s of burrito’s met kip of gehakt. Al een hele lange tijd staat echter hoog op mijn lijstje om vis taco te maken.Gezien ik vind dat wij vaker vis moeten eten besloot ik vis taco’s te maken met een limoensaus.
Taco’s zijn gewoon een en al comfort food en deze is licht en zo lekker. Als toppings deden wij mango en avocado. Iets waar mijn kinderen sowieso dop zijn. Maar ook de vis ging er lekker in. Ja Parker eet alles nog apart van elkaar. Maar Logan vind het juist leuk om zelf samen te mogen stellen.
Het recept is weer een snelle maaltijd zoals ik elke maandag probeer op de blog te zetten en is daarom binnen 30 minuten op tafel.
Vanaf 9 maanden als jouw baby al wat stukjes kan eten kun je best de vis en wat losse ingrediënten aan je baby geven en kan hij gewoon mee eten.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
In een kom meng de komijn, paprika, knoflook met een snufje zout en peper. | Leg de vis op de bakplaat en smeer deze in met het kruidenmengsel. | Druppel de olijfolie over de vis en leg op elk stuk een klontje boter. | Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 20 minuten. | Haal de vis uit de oven. | Snij of breek de vis in stukjes. |
3
Done
|
limoensausIn een kom meng de zure room, mayonaise en sap van 1 limoen. | Roer alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast tot je de saus nodig hebt. |
4
Done
|
vis tacoVerwarm de tortilla's kort in een droge hete pan op het fornuis. | Leg de voor 1 minuut in de pan om en om. | Schil en snij de mango en avocado in blokjes. | Was de tomaten en halveer. | Samenstellen: |