300 gram penne pasta | |
1/2 bouillonblokje (vis of groente) | |
45 gram boter | |
2 tenen knoflook | |
350 ml kookroom (plantaardig) | |
125 ml pasta water | |
100 gram + extra parmezaan | |
1/4 theelepel zout | |
1/4 theelepel peper | |
200 gram gerookte zalm |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Met de Zomervakantie bijna tot zijn eind ben ik weer flink aan het brainstormen wat voor recepten ik de komende maanden wil maken voor de blog. Met nog wat gerookte zalm in de koelkast besloot ik vast Zalm Alfredo Pasta te maken.
De afgelopen weken, tijdens de zomervakantie heb ik de nieuwe recepten om de blog een beetje achterwegen gelaten. Warm weer brengt mij gewoon weg geen inspiratie of zin om de keuken in te duiken. Maar ze zomervakantie is bijna voorbij en dat betekend dat de drukste blog maanden van het jaar er aan komen: oktober, november en december! Yup de feestdagen. Maar voor zo ver is hebben we ook nog september.
September is een echte tussen maand: klaar voor de pompoenen, maar nog niet klaar met frisse gerechten. Een gerecht als deze zalm alfredo penne is dan perfect. Het is in 20 minuten klaar, heel licht en de zalm zorgt voor wat fris tegelijkertijd. I Love It!
1
Done
|
Breng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Bewaar 125 ml pasta water en giet de rest af. | |
2
Done
|
Hak de knoflook fijn. | Rasp de parmezaan. | Snij de zalm in reepjes. |
3
Done
|
Smelt de boter in een koekenpan. | Fruit de geperste knoflook in de boter voor 1 minuut. | Verkruimel het bouillonblokje er overheen. | Schenk de kookroom en pasta water erbij. Roer alles goed door elkaar. | Rasp de parmezaan met zout en peper bij de saus en roer alles goed door. |
4
Done
|
Haal de pan van het fornuis en roer de pasta en zalm erdoorheen. | Serveer direct |