Directions
Zelf Gnocchi maken: een leuke activiteit met je kinderen deze zomer
Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om deze zomer samen met je kinderen te doen? Wat dacht je van zelf pasta maken, zoals heerlijke, zelfgemaakte gnocchi? Het fijne is: je hebt er geen ingewikkelde pastamachines voor nodig!
Gnocchi is misschien wel een van mijn favoriete pastasoorten. Eerlijk is eerlijk: ik koop het vaak kant-en-klaar, terwijl het eigenlijk helemaal niet moeilijk is om zelf te maken — en het smaakt zó veel lekkerder.
Omdat het zo simpel is, is gnocchi het perfecte gerecht om samen met je kinderen te maken. Zelfs als ze moeilijke eters zijn, kan dit helpen: kinderen die meehelpen in de keuken, proeven vaak sneller wat ze zelf gemaakt hebben. Dubbel zo leuk én lekker dus!
Dus ben je nog op zoek naar een gezellige én smakelijke activiteit met je kinderen? Duik de keuken in en maak samen deze zelfgemaakte gnocchi. Succes gegarandeerd!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Is gnocchi maken moeilijk?
Nee! Dit recept is eenvoudig en leuk om samen met kinderen te maken.
Welke aardappels gebruik je voor gnocchi?
Gebruik kruimige aardappels, die geven de luchtigste structuur.
Kun je gnocchi van tevoren maken?
Ja, je kunt ze een paar uur van tevoren maken en bewaren op een bebloemde theedoek.
Welke saus past het beste bij zelfgemaakte gnocchi?
Een simpele tomatensaus, pesto of een romige kaassaus is heerlijk.
Op Kidshoekje heb ik diverse gnocchi recepten staan: klik hier om ze te bekijken.
Kun je gnocchi invriezen?
Ja, leg de gnocchi op een bakplaat in de vriezer. Als ze bevroren zijn, kun je ze in een zakje bewaren.
Hoe voorkom je dat gnocchi uit elkaar vallen?
Zorg dat je aardappelpuree goed droog is en kneed het deeg niet te lang.
Steps
1
Done
|
Doe de aardappels met schil in een grote pan met water en een snuf zout. Breng het water aan de kook en kook deze voor 25-30 minuten tot ze gaar zijn. |
2
Done
|
Schil de aardappels na dat ze gekookt zijn en pureer de aardappels, zodat er geen harde stukjes meer in zitten. | Laat de aardappels compleet afkoelen. Zet ze eventueel in de koelkast. |
3
Done
|
Zodra de aardappels afgekoeld zijn kun je vast een grote pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook brengen. Zodra het water kookt voeg 1/2 theelepel zout toe. |
4
Done
|
Maak je werkblad/aanrecht schoon. Bestrooi een klein laagje bloem op het schone aanrecht. | Zet ook een snijplank met een bebloemde theedoek klaar. |
5
Done
|
Dump de afgekoelde aardappelpuree op het werkblad. | Druk de puree wat bij elkaar en maak een kuilt in het midden voor de bloem, ei en 1/2 theelepel zout. | Bedek je handen met bloem en kneed de aardappelpuree met de bloem en het ei tot een gladde deegbol ontstaat. |
6
Done
|
Strooi wat meer bloem op het werkblad en maak rolletjes van het deeg van ongeveer 1,5 cm dik. | Hak de rolletjes in gnocchi stukjes en leg die op de bebloemde theedoek op de snijplank. (zie hier afbeelding hier boven). |
7
Done
|
Als het gezouten water kookt, leg de helft van de gnocchi met een schuimspaan in het water. | De gnocchi is klaar als ze boven komen drijven. Haal ze dan met een schuimspaan eruit en in een vergiet waar ze kunnen uitlekken. Om te zorgen dat de gnocchi niet aan elkaar gaan plakken kun je wat goede kwaliteit olijfolie erover besprenkelen. |
8
Done
|
Maak vervolgens de andere helft en je gnocchi is klaar. Serveer direct met een lekkere saus. |