280 gram bloem + extra | |
1/2 tlp zout | |
1 tlp bakpoeder | |
2 etlp olie + extra | |
180 ml water (lauw) | |
In Huis |
|
schone theedoek | |
deegroller | |
groot hersluitbaar broodzakje | |
koekenpan |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Wij eten graag TexMex, maar tot voor kort had ik nog nooit zelf tortillas gemaakt. Waarom zelf maken als je ze makkelijk en niet al te duur gewoon kant-en-klaar in de winkel kan kopen toch? Toch bleef het aan mij klagen, uiteindelijk is zelf altijd het lekkerst (mits je het goed doet natuurlijk). Op Pinterest zag ik het recept voor makkelijke zelfgemaakte bloem tortillas voorbij komen. Een recept van Isabeleats. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en de kans is heel groot dat je deze gewoon al in huis hebt. Proberen dus.
Makkelijk? Zeker! En ook helemaal niet veel werk. Het enige wat lang duurt is dat het deeg minimaal 30 minuten moet rusten. Wat op zich ook helemaal niet lang duurt. Ik gebruikte wel mijn keukenmachine met deeghaak. Heb je dit niet, dan kun je het ook maken met de hand, maar dan duurt het uiteraard iets langer. Op Isabeleats is overigens ook een filmpje te zien hoe je ze maakt.
Lekker? YUP! Dit ga ik vaker doen. Met dit recept maak je 8 bloem tortilla’s. Wat voor ons net voldoende was. Deze zelfgemaakte tortillas vullen namelijk ook veel meer dan de dunne uit de supermarkt. Wil je er meer? Verdubbel dan het recept.
Vooral de tip aan het einde om de tortillas warm et houden ga ik zeker onthouden. Want tot de laatste tortilla gegeten werd was deze nog warm. Maak je meer dan 8, zou ik wel een extra warmte zakje maken.
Je kunt de tortilla’s ook in vriezen, wat wij tegenwoordig doen. Ik maak een dubbele batch en wat over is vries ik in. De tortilla’s zijn vers het lekkers en als ze uit de vriezer komen net zo lekker als uit de winkel.
Oh en het gaat hier natuurlijk om de kids? Uiteraard vonden zij de PANNENKOEKEN (zo noemt Logan ze) heel lekker! Goed gekookt mama -x-. Ze kunnen natuurlijk ook helpen bij het kneden in rollen, mocht je het geduld ervoor hebben.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
15 minuten
|
Zeef de bloem, zout en bakpoeder in een kom, geschikt voor een mixer. | Mix het water en olie door de bloem met een deeghaak tot een glad en samenhangend deeg ontstaat. | Strooi bloem over je schone werkbank en kneed hier het deeg nog 5 minuten goed door. Is het deeg te plakkerig doe er dan nog wat bloem bij en vergeet niet je handen ook goed bebloemd te houden. |
2
Done
30 minuten
|
Doe de deeg in een kom waar je een klein laag je bloem in doet. Leg er een schone theedoek op en laat het minimaal 30 minuten staan. |
3
Done
|
Bebloem eventueel nog even je werkbank. Kneed het deeg nog een keer goed door. | Snij het deeg in 8 stukken. | Bebloem je deegroller. | Rol elk deeg stuk tot een platte tortilla. | |
4
Done
|
Leg een schone theedoek dubbel gevouwen in een groot boterhamzakje. |
5
Done
|
Zet een koekenpan op het fornuis en verhit hier 2 etlp olie in. | Draai het vuur naar medium. Leg de tortilla in de hete pan. Bak de tortilla 1 à 2 minuten tot er bubbels in komen en draai hem op met een tang of spatel. Bak nog eens 1 minuut. | Leg de tortilla in de theedoek in de boterhammen zak. | Bak alle tortilla's. | Serveer direct of vries ze in. |