Weekmenu 8# van Babies Kitchen

Door drukte een een ziek kind thuis heb ik gisteravond nog even snel een weekmenu in elkaar voor jullie gezet. Hopelijk halen jullie er wat inspiratie uit om lekker gezond de week door te komen. Uiteraard staat er bij elk recept ook een babyvoeding tip.
Babies Kitchen Weekmenu 8
Maandag – Zuurkoolstamppot
Het weer begint meer op de lente te lijken dan de winter, maar nu het nog kan eet ik nog graag even wat stamppot met rookworst!
Babyvoeding: 9 maanden
Dinsdag – Paprika Mascarpone Soep
Het is winter, maar het weer lijkt meer op lente. Een licht soepje als deze is daarom erg gepast. Serveer er optioneel soepstengels of stokbrood bij.
Babyvoeding: 9 maanden, wel zou ik dan de knoflook nog even weg laten en voor de paprikapoeder echt milde gebruiken.
Woensdag – Zoete Aardappel Enchillasa’s met Kip
Mexicaanse gerechten zijn vaak perfect voor een doordeweekse maaltijd zo ook deze.
Babyvoeding; pureer wat zoete aardappel met mais dan geschikt voor 7 maanden.
Donderdag – Chorizo Rijst Pannetje
Sinds deze week nieuw op de blog en nu al in het weekmenu.
Babyvoeding: Hou wat rijst en ½ tlp tomatenpuree apart. Roer ddeze door elkaar. Geschikt vanaf 7 maanden.
Vrijdag – Pizza Pasta Schotel
Een keer in de twee weken staat pizza wel op het menu bij ons, maar dat kun je natuurlijk ook anders aanpakken!
Babyvoeding: 9 maanden hou wat pasta, tomatensaus en eventuele groenten topping apart en maak hier een babyproof pasta van. Let wel op hoe groot je de stukjes snijdt.
Boodschappenlijst
Maandag – Zuurkool hutspot
- 500 gram zuurkool
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 10 ml appelsap (scheutje)
- scheutje melk
- 15 gram boter
- 1 rookworst
Dinsdag – Paprika Mascarpone Soep
- 300 ml groentebouillon (1 blokje en 500 ml water)
- 8 paprika’s
- 3 tomatenpuree
- 3 tenen knoflook
- 300 gram mascarpone
- bosje basilicum
- 2 tlp paprikapoeder
Toevoeging aan het recept
- Soepstengel, Kaasstengel of Stockbrood
Woensdag – Zoete Aardappel Enchillasa’s met Kip
- 2 zoete aardappels
- 300 gram kipfilet
- 1 tlp Mexicaanse kruiden
- 300 gram salsa (mild)
- 1 tomaat
- 150 gram mais (uit blik)
- paar takjes koriander
- 8 bloemtorilla’s (klein)
- 100 gram geraspte kaas
Donderdag – Chorizo Rijst Pannetje
- 400 gram rijst
- 225 gram chorizo
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 stuks paprika
- 250 ml water
- ½ kippenbouillon blokje
- 140 gram tomatenpuree
- 1 tlp paprikapoeder
- paar takjes peterselie
Vrijdag – Pizza Pasta Schotel
- 200 gram pasta
- 2 paprikapoeder
- 400 ml tomatensaus (met kruiden)
- 2 bollen mozzarella
- 100 gram toppings naar keuzen: ham, groenten of salami
- extra geraspte kaas (optioneel)