Weekmenu 10# van Babies Kitchen
En heb je een week zonder vlees vol gehouden? Aankomende week staat er gewoon weer een combinatie van vegetarische en vlees gerechten op het menu. Met recepten van Babies Kitchen en mijn andere foodblog Buzz in the Kitchen. Fijn weekend alvast.
Babies Kitchen Weekmenu 10
Maandag – Pompoen Hutspot
Het Nederlandse Herfstachtige week is terug dus dan mogen we nog wel even genieten van wat stamppotjes. Een van mijn favoriete toevoegingen aan hutspot is gebakken chorizo. Probeer het eens.
Babyvoeding: 7+ maanden zonder de chorizo. Laat eventueel de ui ook weg en pureer alleen pompoen, wortel en aardappel.
Dinsdag – Mexicaanse Kip & Rijst Fajita
Mexicaans is een keuken die perfect is met kinderen, omdat je vaak zelf kan bepalen wat jij op je bordje legt. Zo ook bij Fajita’s.
Babyvoeding: 9+ maanden de rijst met bonen + eventueel als niet te kruiden de kip.
Woensdag – Falafel
Een van mijn favoriete gerechten. Uiteraard kan je falafel kant en klaar kopen, maar zelf makken is makkelijk en veel lekkerder.
Babyvoeding: 7+ maanden
Donderdag – Taco Gnocchi Schotel
We blijven in de Mexicaanse sferen. Gnocchi is een pasta of het valt onder de pasta’s. Het is echter van aardappels gemaakt en smaakt niet het zelfde als vele andere pasta’s. Ik ben er dol op vooral deze Mexicaanse variant.
Babyvoeding: 9+ maanden. Hou wat gnocchi en tomatenpuree apart.
Vrijdag: Winterse Quinoa Soep
We sluiten de week af met een goed gevulde maaltijdsoep vol met groenten.
Babyvoeding: 9+ maanden. Let wel op op de stukken groenten in de soep.
Boodschappen
Maandag – Pompoen Hutspot
- 500 gram (fles)pompoen
- 200 gram wortel
- 1 ui
- 1 kg kruimige aardappels
- 25 gram boter
- 1 chorizo worst (200 gram)
Dinsdag – Mexicaanse Kip & Rijst Fajita
*ingrediënten aangepast om kidsproof te maken
- 2 paprika
- 1 rode ui*
- 350 gram kipfilet
- 1-2 etlp paprikapoeder*
- 400 gram gemengde bonen (uit blik) https://infofurmanner.de/
- 1 tlp komijnpoeder
- 250 gram rijst (voorgekookt)
- 1 citroen
- Bloemtortilla’s
- Optioneel: salsa of guacamole
Woensdag – Falafel
- 400 gram kikkererwten (uit blik)
- 400 gram zwarte bonen (uit blik)
- 1 etlp tomatenpuree
- 1 etlp bloem
- 1 tlp piment
- 1 citroen
- 1 avocado (optioneel)
Toevoeging aan het recept
- Pita broodjes
- Tomaat, komkommer, sla
- Knoflooksaus of tsatsiki
Donderdag – Taco Gnocchi Schotel
- 500 gram gnocchi
- 350 magere rundergehakt
- 400 gram blokjes tomaat in sap (blik)
- 1,6 etlp taco of Mexicaanse kruiden
- 150 gram mais
- 1 courgette
- 150 gram geraspte kaas
Vrijdag: Winterse Quinoa Soep
- 2 liter groentenbouillon (3 blokjes + 2 liter water)
- 2 prei
- 2 zoete aardappel
- 2 pastinaak
- 1 venkel
- 250 gram sperziebonen (diepvries of vers)
- 250 gram quinoa
- 550 gram tomaten passata
Klik hier om ook alle andere weekmenu’s te bekijken