Falafel met avocado puree

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram kikkererwten (uit blik)
400 gram zwarte bonen (uit blik)
paar takjes koriander (Optioneel)
1 etlp tomatenpuree
1 etlp bloem
1 tlp piment poeder
1/2 tlp peper
1 citroen
1 etlp plantaardige olie (kokosolie)
2 avocado

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7+ maanden

Directions

Falafel met avocado puree

Uit het vuistje eten vinden kinderen natuurlijk het leukste wat er is. Voor baby’s is het ook nog eens goed om hun motoriek te trainen.  Toen ik het weekend bedacht zelf falafel met avocado puree voor ons avondeten te maken, bedacht ik mij dat dit natuurlijk ook een heel geschikt gerecht is voor de kleine man. Een nieuwe smaak sensatie, structuur en hij kan het zelf in zijn mond doen, wat hij erg leuk vind om te doen.

Heb je wat oudere kids die al mee kunnen helpen in de keuken, dan kun je hen ook mee laten helpen door de falafels te maken. Een leuk keuken activiteit om ze te betrekken bij het eten. Je kunt de falafels zo groot maken als je wilt, dus wat kleine voor de baby en grotere voor ons.

Als familie aan tafel 

Wij eten de falafel vaak in pita’s of wraps met groenten (tomaat, komkommer, gegrilde paprika) en knoflooksaus. Voor onze 8 maanden foodie besloot ik avocado puree erbij te maken. Toch net even wat extra’s. Wat een geniale combi is dat. Ik had wat extra gemaakt zodat wij de extra avocado puree bij onze wraps konden eten.

Steps

1
Done

Spoel de kikkererwten en zwarte bonen af en laat goed uit lekken. | Doe ze in een keukenmachine en maal/hak helemaal fijn.

2
Done

Voeg de koriander (blaadjes en takken), tomatenpuree, bloem, piment, peper en rasp van citroen en maal het allemaal goed door elkaar. Haal tussendoor ook even een spatel langs de zijkant zodat alles goed mee gaat.

3
Done

Haal met een eetlepel wat van het mengsel uit de kom en maak hier burgertjes van.
*Je kunt ze zo groot maken als je wilt of dus kleine voor de kids (baby) en grotere voor de volwassenen

4
Done

Verhit de olie in een koekenpan en leg de falafels in de pan. Bak deze ongeveer 2 minuten en draai ze om als ze goudbruin en een krokant laagje hebben. (totaal max 5 min). | Leg de falafel's al ze klaar zijn op een bord met keukenpapier.

5
Done

Blender het vruchtvlees van de avocado tot een puree. | Serveer de avocado met de falafel's aan je kleine.

6
Done

Bewaren

**Je kunt de falafels zeker 3 dagen in de koelkast bewaren of gewoon invriezen met wat bakpapier tussen de burgertjes. In de vriezer zijn ze zeker 2 maanden te bewaren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Perzik en frambozen quinoa-ontbijt
previous
Perzik en frambozen quinoa-ontbijt
Smoothie: Zomerse Fruithap (Babies Kitchen)
next
Zomerse fruithap

Add Your Comment