Zomerse fruithap

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 Mango
1 Banaan
6 Aardbeien
7 Frambozen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

6+ maanden

Directions

Zomerse fruithap

HET IS ZOMER! Naja in Nederland is het natuurlijk ene dag boven de 20 graden andere dag onder de 20 graden. Wat wel zeker is, is dat het aanbod aan verschillende soorten fruit vol op aanwezig is op markten en in de supermarkt. Heerlijk vers fruit dat in het seizoen is. Ik ben er dol op. Elke week haal ik wel weer een hele berg fruit in huis om zo te eten, of salades te maken of fruithapjes natuurlijk voor Baby L.

Meestal bereid ik voor de kleine foodie op zondag zijn fruithapjes en avondhapjes voor de hele week vast. Op die manier hoef ik er doordeweeks niet over na te denken en niets aan te doen. De fruithapjes willen dan wel eens er tussen schieten, omdat ik meer met zijn avondhap bezig ben. Wat betekend dat ik ’s morgens nog even een fruithapje moet maken. Met onze handige blender is dat echter NO PROBLEMO. Fruit erin, paar seconde blenderen en klaar! In minder dan 5 minuten heb ik zijn fruithap.

Toen ik laatst inderdaad geen fruithap meer had liggen in de vriezer, moest ik ’s morgens nog even een klaar maken. Al het zomerse fruit wat ik had hup in de blender en voila een zomers fruithapje!

Deze fruithap kan natuurlijk voor het hele gezin ook als lekkere smoothie!

Steps

1
Done

Schil de banaan en mango (ontpit ook).
Haal de kroontjes van de aardbeien en spoel ze samen met de frambozen af.

Voeg all het fruit in een blender en blender tot het de gewenste substantie heeft. Helemaal tot puree of met kleine stukjes.

2
Done

***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik.

Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer.

Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Falafel met avocado puree
previous
Falafel met avocado puree
next
Zoete Aardappel met Zalm en Tomaat

Add Your Comment