Zoete Aardappel met Zalm en Tomaat

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

80 gr zalm
1 zoete aardappel
1 tomaat

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7+ maanden

Directions

Zoete Aardappel met Zalm en Tomaat

Vis, I love it! Mijn man niet zo. Eerste gedacht: Als onze kleine het maar lekker vindt! Gelukkig vindt hij nu nog alles lekker en zo ook VIS: zalm, haring, witvis. Ik ben blij en dus vol op aan het experimenteren met wat ik de kleine met vis kan geven. Zalm bijvoorbeeld is erg goed voor de kleine vanaf 6 à 7 maanden vanwege de vette. Zo bevat het vitamine A en D. Dus experimenteren met Zalm.

Zalm en Zoete Aardappel is een combinatie die ik voor mijzelf wel eens maak. Toch wou ik er nog wat aan toevoegen en vond op Pintrest de combinatie met Tomaat! Tomaat dat heeft onze kleine nog niet gehad. Waarom niet eigenlijk, want we hebben altijd wel tomaten in huis. Tomaten zijn namelijk net iets meer werk vindt ik, voor de babyhapjes moet je ze namelijk ontvellen en dat is een extra handeling waar ik zelf niet altijd op zit te wachten. Voor één keer maak ik een uitzondering om zo een nieuwe smaak combinatie uit te proberen.

Okay misschien stelde ik mij iets aan want een tomaat ontvellen is nog geen 5 minuten werk, terwijl je de zoete aardappel aan het schillen en snijden bent bij wijze van spreken. De combinatie was een succes (wat zoete aardappel meestal wel is) en dus zal ik toch ook de handeling van tomaten ontvellen nog wel een keer doen. Alles voor onze kleine foodie in opleiding!

Steps

1
Done

Zet een kruisje aan de onderkant van een tomaat.

Zet een kleine pan met water op het fornuis (genoeg water zodat de tomaat onderstaat) en breng het aan de kook.
Doe de tomaat met een schuimspaan in het water en laat het 1-2 minuten staan.

Haal de tomaat uit de pan en spoel hem af met ijswater. Zo gaart de tomaat niet door en kan je het velletje er makkelijk af halen.

2
Done

Schil ondertussen de zoete aardappel en snij deze in blokjes.

Snij de zalm in kleine stukjes.

3
Done

Stoom of kook de zoete aardappel en zalm 20 minuten.

Haal ondertussen de zaadlijst uit de tomaat.

Voeg de tomaat toe aan de zoete aardappel en zalm als deze klaar is en pureer het tot het de substantie heeft die jij wilt.

4
Done

***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik.

Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer.

Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Smoothie: Zomerse Fruithap (Babies Kitchen)
previous
Zomerse fruithap
next
Watermeloen op een Stokkie!

Add Your Comment