Weekmenu 14

Ik zit eindelijk weer in een foodie flow en laten we hopen dat die even blijft want het resulteert in lekkere weekmenu’s als deze.
Babies Kitchen Weekmenu 14#
Chili bowl
Zelf je eigen kom samenstellen. Altijd een succes bij kinderen. Heb je leftovers? Lekker voor lunch de volgende dag.
Babyvoeding: Serveer wat anders of geef je kleine vanaf 9 maanden wat gehakt met avocado en bonen.
Mango sticky kip
5 minuten werk en hup de oven in. Daar wordt je doordeweeks nou blij van.
Babyvoeding: Hou wat aardappels apart en serveer deze met de sperziebonen.
Vega lasagna pasta pesto
Bij lasagna denk je aan mooie lagen met heerlijke saus en groenten tussen de lagen. Deze vegetarische lasagne pasta pesto is meer deconstructed.
Babyvoeding: Hou wat spinazie, sperziebonen en pasta apart en serveer deze aan je kleine vanaf 8 maanden.
Bietenstamppot
Het weer is nog niet zomers dus er kan gewoon nog stamppot worden gemaakt en deze is wel heel mooi! Bepaal zelf of jij vis, vlees of een vegetarische optie erbij doet.
Babyvoeding: 7 maanden (laat de boter eventueel weg)
Aubergine burger
Op vrijdag mag wel wat ongezonds toch? Nou klinkt aubergine burger niet heel ongezond, maar het is gefrituurd. Het recept maakte ik ooit voor de website LoveMySalad.
Babyvoeding: Vandaag maar even een ander hapje. Misschien aubergine met pruimen?
Boodschappenlijstje
Chili bowl
- 4 tortillawraps (grote)
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 paprika
- 5 tomaten
- 300 gram kidneybonen
- 1 tlp komijnpoeder
- 1 tlp paprikapoeder
- 2 avocado’s
- 50 gram crème fraîche
- 150 gram ijsbergsla
- Salsa saus
- Geraspte kaas
Mango sticky kip
- 8 kippenpoten (niet gekruid)
- 1 pot (340 gram) mango chutney
- 1 kilo krieltjes (met schil)
- 500 gram sperziebonen
Vega lasagna pasta pesto
- 250 gram Lasagna vellen (vers)
- 200 gram sperziebonen (diepvries of vers)
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gram cherrytomaten
- 150 gram bladspinazie
- 80 gram pesto
- Parmezaanse kaas
Bietenstamppot
- 500 gram bieten (gekookt)
- 1 kg aardappels (kruimig)
- 20 gram boter (ongezouten)
- Voeg nog vlees, vis of een vega optie toe.
Aubergine burger (4 broodjes)
- 1 Aubergine
- 600 ml Zonnebloemolie
- 2 Eieren
- 120 gram Bloem
- 80 gram Paneermeel
- 20 gram geraspte parmezaanse kaas
- 3 tlp Italiaanse kruiden
- 200 gram Mozzarella
- 4 Chiabatta of hamburgerbroodjes
- Toppings naar keuze: tomaat, ijsbergsla en gekarameliseerde rode ui (zie recept).