Chili Bowl

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 stuks tortillawraps (grote)
300 gram rundergehakt (magere)
1 ui
1 teen knoflook
1 paprika (rode)
5 stuks tomaat
300 gram kidneybonen
1 tlp komijnpoeder
1 tlp paprikapoeder
2 avocado
50 gram crème fraîche
150 gram ijsbergsla
salsa saus
geraspte kaas

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bowl

Directions

Chili bowl

Bowls zijn de afgelopen jaren de nieuwe manier van eten serveren. Kinderen vinden bowl geweldig. Je kunt gewoon je bordje eten! Kids zijn dol op dat soort gekke ideeën. Serveer wat ingrediënten apart en iedereen maak zo hun eigen bowl. Probeer bijvoorbeeld eens deze chili bowl. De basis is gemaakt van een tortilla wrap, gevuld met wat sla en gehakt chili. Vervolgens kan iedereen zelf bepalen wat zij verder in hun bowl doen. Iets zelf mogen doen vinden kinderen over het algemeen al helemaal leuk.

Zelf verstop ik voor Logan de ijsbergsla door het al goed klein te snijden en door de chili te roeren. Deze doe ik dan al in zijn tortilla bowl en vervolgens mag hij zeggen wat hij er nog op wilt.

Tip! Serveer voor de kinderen de tortilla bowl in een kom die niet in de oven heeft gestaan. Lijkt misschien logisch, maar je zult er maar net niet op komen. 😉

 

Gek op Mexicaans? Heb je het recept voor Mexicaanse Stamppot ook al gezien! Klik hier 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done

Was en snij de tomaten in blokjes. | Pel en snipper de ui. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest in blokjes. | Giet de kidneybonen in een vergiet en spoelaf met koudwater. | Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. | Was en snij de ijsbergsla in reepjes.

3
Done

Leg de wraps in 4 ovenbestendige kommen. Druk ze aan zodat ze blijven staan in de kommen. | Zet de kommen in de oven en bak de bowl in 10 minuten goudbruin.

4
Done

Verhit wat olie of boter in een hapjespan. | Rul het gehakt in de pan in 5 minuten. | Voeg de ui, geperste knoflook en paprika toe en bak deze 4 minuten mee. | Voeg de bonen, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en de helft van de tomatenpuree toe. Laat dit 5 minuten staan. Roer regelmatig in de pan.

5
Done

Serveren

Zet of alles apart op tafel of verdeel vast de ijsbergsla en chili over de tortilla bowls. Laat iedereen zelf hun bowl garneren met de creme fraiche, tomaten, avocado, salsa en kaas.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

mexicaanse stamppot | Babies Kitchen diner
previous
Mexicaanse Stamppot
prei stamppot | Babies Kitchen
next
Prei stamppot

Add Your Comment