Weekmenu 17

Een nieuw weekmenu boordevol groenten deze week. Ik verwerk in elk gerecht graag extra groenten en deze week is dat alleen maar extra duidelijk. Meteen perfect om van de gerechten babyvoeding te maken zodat jouw kleine mee kan eten.
Babies Kitchen Weekmenu 17
Maandag – Mexicaanse roerbak krieltjes
Een aantal weken terug stond ik met dit recept in het weekend tijdschrift van de Telegraaf. Mocht je het nog niet geprobeerd hebben dit is je kans.
Babyvoeding: 7 maanden. Hou wat krieltjes, mais en courgette apart en maak deze voor jouw baby.
Dinsdag – Zoete aardappel gehaktschotel
Ken je Sheppard Pie? Dit is er een variant op. Erg lekker en boordevol groenten.
Babyvoeding: 9 maanden Hou wat zoete aardappel, gehakt en groenten apart. Kook of stoom in 20 minuten.
Woensdag –Boerenkool doperwten pesto pasta
Maak je wel eens zelf pesto? Vandaag een lekkere pasta met boerenkoolpesto en doperwten. Een favoriet bij ons thuis
Babyvoeding: 6 maanden: boerenkool + doperwten + munt, vanaf 7 maanden voeg pasta toe.
Donderdag – Kip linzen met asperges
Gezien de groene asperges nu nog te koop zijn ook deze week een lekker simpel gerecht met groene asperges. Kun je ze niet vinden? Vervang door bijvoorbeeld haricots.
Babyvoeding: 9 maanden. Hou wat kip, groene asperges en linzen apart. Stoom of Kook de kip en aspgers 20 minuten voeg. Pureer de linzen er doorheen.
Vrijdag – Doperwten risotto
Een nieuw recept wat sinds vorige week op de blog staat, maar perfect voor de zomer.
Babyvoeding: 9 maanden. Ik zou wel de uien halveren.
Boodschappenlijst
Maandag – Mexicaanse roerbak krieltjes
- 500 gram krieltjes (aardappels)
- 1 courgette
- 1 paprika
- 300 gram mais (blik)
- 1 etlp Mexicaanse kruiden (mild)
- Optioneel voeg een stukje vega, vis, vlees of kip toe.
Dinsdag – Zoete aardappel gehaktschotel
*recept kidsproof gemaakt
- 3 zoete aardappels
- 2 etlp melk
- 50 gram boter + extra
- 350 gram gehakt
- 1 rode ui
- 300 gram wortels
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 150 gram mais (blik)
- 1 tlp piment
- 1 tlp paprika poeder (mild)*
- 1 etlp Worestershiresaus
Woensdag – Boerenkool doperwten pesto pasta
- 400 gram pasta
- 250 gram spekreepjes
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 70 gram boerenkool (vers)
- paar takjes munt
- 15 gram + extra parmezaan
- 1 knoflookteen (optioneel)
- 100 ml olijfolie
- 1 citroen
- 2 etlp Griekse yoghurt
Donderdag – Kip, Linzen met asperges
*recept kidsproof gemaakt
- 350 gram kipfilet
- 1/2 tlp paprika poeder (mild)*
- 2 knoflooktenen
- 3 takjes rozemarijn
- 1 rode ui
- 1 wortel
- 800 gram linzen (blik)
- 2 tomaten
- 200 gram bladspinazie (vers)
- 1 tlp rode azijn
- 5 plakken pancetta
- 300 gram groene asperges (of haricots)
- 4 etlp yoghurt
Vrijdag – Doperwten risotto
- 2 bouillonblokjes
- 1 rode ui (eventueel te halveren)
- 300 gram risottorijst
- 450 gram doperwten (diepvries)
- 10 gram + extra parmezaan