Weekmenu 28
Ben jij team zomer of vind je het ook wel fijn dat de feestdagen er weer aankomen. Hoe ik vanaf januari al verlang naar de zomer. Zo vind ik het van oktober ook wel weer lekker knus om met mijn gezin thuis lekker op de bank met een deken wat lekkers. En het huis al versierd van Halloween, naar sinterklaas, naar kerst. Ik geniet wel van die gezelligheid. Ja, ik baal ook van die eeuwige regen, maar laten we eens de positieve kant bekijken. Ook heeft het najaar heerlijke ingrediënten en recepten. Zo kan de stamppot en de soep weer te voorschijn komen. Zoals in weekmenu 28.
Babies Kitchen Weekmenu 28
Maandag – Andijviestamppot
Misschien wel een van mijn favoriete stamppoten lekker met spekjes en eigenlijk maak ik er ook altijd wel een kleine rookworst bij.
Babyvoeding: 7 maanden. Let wel op de slierten van de andijvie en serveer zonder spekjes
Dinsdag – Pasta Pesto Kip
Ontstaan door mijn vele nachten verblijven in het ziekenhuis tijdens mijn tweede zwangerschap.
Babyvoeding: 10 maanden.
Woensdag – Zoete Aardappel Enchilada’s
Uiteraard staat er ook in dit weekmenu een Texmex recept.
Babyvoeding: Hou wat zoete aardappel en kip apart voor een babyhapje. 9 maanden.
Donderdag – Flespompoensoep
Uiteraard geniet ik nog even van de pompoen en dan lekker in een soepje. Vooral lekker met wat opgeklopte room.
Babyvoeding: 9 maanden
Vrijdag – Broccoli Paprika Taart
Het is vrijdag tijd om wat langer in de keuken te staan voor een heerlijke vegetarische taart.
Babyvoeding: Maak eventueel wat anders.
Boodschappenlijstje
Maandag – Andijviestamppot
- 1 kilo kruimige aardappels
- 500 gram andijvie (gesneden)
- 250 gram magere spekreepjes
- 1 scheutje melk
- 15 gram boter
- (OPTIONEEL; rookworst erbij)
Dinsdag – Pasta Pesto Kip
- 400 gram penne
- 350 gram kipdijfilet
- 300 gram verse bladspinazie
- 250 gram cherry tomaten
- 90 gram pesto (potje)
- 150 ml kookroom
- geraspte kaas
Woensdag – Zoete Aardappel Enchilada’s *
*ingrediënten zijn iets aangepast om kidsproof te maken.
- 2 zoete aardappels
- 300 gram kipfilet
- 1 etlp mexciaanse kruidenmix (of taco mix)
- 300 gram salsa
- 1 teen knoflook (of 1 tlp knoflookpoeder)
- 1 tomaat
- 150 gram mais (blik)
- 8 tortilla’s (klein)
- 100 gram kaas (geraspt)
- boter
Donderdag – Flespompoensoep *
*ingrediënten zijn iets aangepast om kidsproof te maken.
- 1 flespompoen (medium)
- 1 zoete aardappel
- 2 groente bouillonblokjes
- 50 gram boter (ongezoute)
- 1 tlp paprika poeder
- 1 cm gember (of 1/2 tlp gemberpoeder)
- 50 ml slagroom
- stokbrood
Vrijdag – Broccoli Paprika Taart
- 1 rol (270 gram) bladerdeeg
- 3 eieren
- 140 gram creme fraîche
- 2 etlp Hollandse groentekruiden
- 130 gram oude kaas (geraspt)
- 300 gram broccoli
- 300 gram paprika reepjes
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!