Andijvie Stamppot

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg kruimige aardappels
500 gram andijvie (gesneden)
250 gram magere spekreepjes (optioneel)
1 scheutje melk
15 gram boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stamppot

Directions

Andijvie Stamppot

Tijd voor een lekkere Hollandse stamppot! Als het stamppot seizoen aanbreekt is altijd een van de eerste stamppotten die ik maak andijvie stamppot. Het is wat lichter van smaak en kan wat mij betreft ook in de zomer gegeten worden (al denkt mijn man er anders over). Andijvie kun je zowel rauw als gekookt eten. Ik vind beide varianten lekker, maar maak over het algemeen altijd (omdat mijn man het lekkerder vind) gekookte andijvie voor de stamppot.

Stamppotten zijn bij ons in huis al vanaf jonge leeftijd een succes. Ik heb gewoon een echt Hollands jongetje die van zijn aardappels en groenten houdt. Gelukkig maar. Stamppotten werken uiteraard ook perfect als babyvoeding. Al zou ik wel bij andijvie stamppot een kleine aanpassing maken. Andijvie is namelijk nogal sliederig. Wil jij jouw baby andijvie stamppot geven? Zorg er voor dat de andijvie nog fijner is gesneden of pureer het helemaal fijn. Je wilt natuurlijk niet dat je baby verslikt in een andijvie sliert.

Bij de andijvie maken wij altijd spekreepjes. Ik kan mij geen andijvie stamppot zonder spekjes bedenken. Uiteraard kun jij zelf bepalen of je deze er bij maakt en hoeveel je aan je kleine geeft. Voor de babyvoeding zou ik ze, vanwege het zout gehalte, weg laten!

Steps

1
Done

Andijviestamppot

Doe de aardappels (geschild) in een pan met water en breng deze aan de kook. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. | Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. | Breng ondertussen in een grote pan met een klein laagje water de andijvie aan de kook. Kook de andijvie 5 minuten tot het iets is geslonken. Giet de andijvie af en laat goed uitlekken.|

Pureer de aardappels met een scheutje melk en een klontje boter. Roer de andijvie door de aardappelpuree.

2
Done

Spekjes

Bak de spekreepjes in een koekenpan krokant. | Leg de aardappels op een bord met keukenpapier. |

Serveer de andijvie stamppot met wat spekjes erop.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

broccoli stamppot - babies kitchen kinderrecept
previous
Broccoli Stamppot
Wortel met Spruitjes - Babies Kitchen
next
Wortel met Spruitjes

Add Your Comment