Broccoli Stamppot

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

700 gram broccoli
1 kg aardappels (kruimig)
50 ml melk
20 gram boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Broccoli Stamppot

Je weet dat je iets goed doet als je kind maar liefst 3 keer wilt opscheppen en al helemaal als ze er zelfs naar vragen voor ontbijt. Ik heb het over broccoli stamppot. Logan is er dol op en dat terwijl het helemaal niet zo’n bijzonder gerecht is. Nou is hij wel echt een Hollands jongetje want hij is sowieso helemaal dol op stamppot. Uiteraard omdat hij er appelmoes bij krijgt, maar aardappels en groenten is altijd een succes bij onze kleine chef.

Broccoli heeft nou niet de beste reputatie. Veel kinderen en volwassenen trekken maar wat vaak hun neus er voor op. Ik zelf lusten het ook een hele tijd niet. Ik heb er zelfs een horror ervaring mee. Iets met een vakantie busreis naar Spanje en broccoli wat ’s morgens vroeg in de bus als ontbijt werd geserveerd. Die geur was zo heftig dat ik de bus uit moest om over te geven. Gelukkig ben ik inmiddels mijn broccoli-fobie voorbij. Broccoli is gewoon zo’n groente waarbij je even moet vinden hoe jij het lekker vind. Plus je moet oppassen het niet tot snot te koken, dan gaat het dus stinken!

Mijn kleine man is dol op broccoli? Hoe heb ik dat voor elkaar gekregen?! Het Broccoli Lied. Ja wij hebben (ontstaan in de supermarkt) een broccoli liedje. Het is heel simpel “Broccoli Brocco-la. Brocco-la-la-la” Logan wordt er vrolijk van en vind het niet erg om broccoli te eten en is nu dus helemaal verzot op Broccoli stamppot. Zelfs als ontbijt!

Steps

1
Done

Schil de aardappels en snij in stukken. Doe de aardappels in een pan met een ruime hoeveelheid water en breng deze aan de kook. Kook de aardappels 20 minuten gaar. |

2
Done

Maak de Broccoli schoon en snij de roosjes van de stronk. Doe de broccoli roosjes in een pan met een ruime hoeveelheid water en breng deze aan de kook. Kook de broccoli 12 minuten. |

3
Done

Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de boter en de helft van de melk. | Voeg de broccoli toe en stamp deze er kort doorheen. De broccoli mag iets grover zijn. | Wil je de stamppot smeuïger voeg dan nog wat melk toe.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

staf soepstengels - Babies Kitchen feestdagen
previous
Staf soepstengels
Andijvie Stamppot - Babies Kitchen
next
Andijvie Stamppot

Add Your Comment