Sinterklaas met Chocolade Pasta’s van La Vida Vegan
Je hoeft helemaal niet Vegan te zijn om Vegan producten te eten. Zelf zijn wij niet Vegan, maar als het kan, lekker en betaalbaar is kies ik liever voor plantaardig en vegan. Zelf heb ik namelijk een lactose intolerantie en dan is een vegan alternatief vaak fijner voor mijn lichaam. Maar hoezo Vegan Chocolade Pasta? Nou in Chocolade pasta zit vaak gewoon nog melk en dus zuivel. Vandaar een Vegan alternatief en wij mochten de chocolade pasta’s in heel veel verschillende smaken testen van La Vida Vegan. Perfecte timing want met feestdagen als Sinterklaas en Kerst wordt er veel met choco pasta’s gebakken hier in huis!
Chocolade Pasta’s van La Vida Vegan
Al meer dan 130 jaar maakt familiebedrijf Brinkers de lekkerste chocoladepasta’s, met merken als Nusco Bio, It’s My Life en nu dus ook La Vida Vegan. De chocolade pasta’s van La Vida Vegan zijn 100% vegan, biologsich, fairtrade, palmolievrij, sojavrij en glutenvrij. Maar zijn ze dan nog lekker?
Bij chocolade pasta’s hoef je niet alleen te denken aan melk, puur en witte chocolade. Je kent waarschijnlijk wel die oh bekende hazelnotenpasta, waar iedereen dol op is. Maar er zijn ook tal van andere noten waar mee je chocolade pasta’s kun maken. La Vida Vegan heeft 7 smaken: melk chocolade, pure chocolade, hazelnoot, amandelen, walnoot, witte kokos en pistache.
Die moesten natuurlijk getest worden!
Kidshoekje Test
Met al die ‘er zit niet in’ is vaak de vraag: Is het dan nog wel lekker? In 2023 mag ik dan altijd hopen van wel! Wij ontvingen alle smaken van La Vida Vegan en inmiddels heb ik er heel wat geproefd. Mijn favoriet: Pistache en Puur. De chocoladepasta’s zijn heel romig en smeuïg en ik vind het geweldig dat ze in zoveel smaken zijn. Soms is de smaak, maar een vleugje van verschil maar ik heb er nog geen geproefd die ik niet lekker vond. Niet helemaal waar: ik vond de witte kokos een beetje overweldigend in smaak. Niet vies, maar wel heftig. Hou je van kokos, dan is dit wel de smaak voor jou. Ik denk zeker wel dat ik hier iets lekker mee kan bakken toch.
Over bakken gesproken dat heb ik gedaan met de amandel chocoladepasta’s en wel voor Sinterklaas.
Ik besloot namelijk een hot chocolate charcuterie board te maken. Iets wat ik vorig jaar ook al eens had gemaakt voor tijdens de intocht van Sinterklaas op tv.
Warme chocolade charcuterie board
Met de chocoladepasta’s (allemaal) kun je namelijk heel makkelijk warme chocolade maken. Hoe?
Neem een flinke theelepel van de gewenste chocoladepasta en doe deze in een grote mok. Smeer met het lepeltje de chocolade pasta een klein beetje ook aan de zijkanten omhoog. Schenk warme (plantaardige) melk in je mok en roer alles goed door elkaar. Voila je hebt een heerlijke warme chocolade melk.
Maar hoe maak je dan een warme chocolade charcuterie board? Klik hier om dat te bekijken!
Op de hot chocolate charcuterie board vind je tevens, dus een heerlijk recept met de amandel chocoladepasta voor Pepernoten Fudge. Dat recept vind je morgen op de blog!
Deze post bevat ontvangen producten.