Broodbakken met OERCHEF
Er is niets lekkerder dan vers gebakken brood. Van de geur alleen al krijg ik honger. Ik ben echt dol op brood, maar dan bedoel ik vooral versgebakken. Ja, ik ben die vrouw die in het restaurant om meer brood vraagt! Zelf broodbakken daar zal ik mij zelf niet zo snel aan wagen. Tot ik de makkelijke en ’troepvrije’ broodmixen van OERCHEF zag. Die wou ik testen!
OERCHEF
OERCHEF streeft naar een gezondere toekomst door middel van natuurlijke voeding. Het heeft het ‘biologische keurmerl’ en wilt een reeks troepvrije, gezonde, natuurlijk en bovenal smakelijke producten introduceren aaan Nederland. Oprichter Paul Dingemans ging op zoek naar voeding die energie oplevert in plaat van kost. Het eerste product: troepvrij brood.
Broodmixen van OERCHEF
Dit najaar heeft OERCHEF vier varianten broodmix geïntroduceerd waar met toevoeging van water, ei en in sommige gevallen olijfolie, je thuis eenvoudig zelf brood kunt afbakken. Broodmixen die niet alleen troepvrij, maar ook glutenvrij en biologisch zijn. Zorgvuldig samengesteld met natuurlijke ingrediënten zoals kokosmeel, lijnzaad, pompoenpitmeel, psylliumvezels, pompoenvruchtpoeder, agavepoeder, baobabpoeder, baking soda, knolselderijpoeder en Keltisch zeezout.
De broden zijn verkrijgbaar in vier smaken:
- Naturel;
- Mediterraan – met oregano, basilicum, tijm en peterselie;
- Oosters – met kaneel, kurkuma, venkel en komijn;
- Afrikaans – met kaneel, cacao en bourbonvanille.
Door de samenstellingen hoeft het brood niet te rijzen en is het alleen mengen, kneden, vormen en in de oven.
Maar is het ook lekker?
Kidshoekje Kookt
Bij de meeste mensen zullen deze Pakjesavond, soep worden geserveerd en daarom dacht ik direct aan een Soep Brood-Borrelplank om met het OERCHEF brood te maken.
Het maken van het brood is ontzettend makkelijk en daarom heel leuk om je kinderen te laten doen. Voor pakjesavond testen ik de Naturel uit, het basisrecept. Hier hoefde alleen eieren en wat warm water bij. Vervolgens deed onze keukenmachine de rest en was het daarna even goed kneden en vormen. Je kunt met het brood deeg één groot brood maken of kleine pistoletjes. Wat jij leuk vind. Daarmee nog leuker om met de kinderen doen en daarna hup de oven in.
Bij het maken had ik al snel door ‘dit is echt een gezond oerbrood’. En met gezond bedoel ik dat het mij direct deed denken aan roggebrood. Het is een heel smaakvol brood en ik denk dat de toevoeging van de kruiden in de andere broden het nog lekkerder maken. Ik zou persoonlijk, maar dat is mijn eigen voorkeur, niet gewoon ’s morgens als snede brood eten. Maar ik ben ook geen ochtend broodeter. Wel vind ik dit een heerlijk brood bij een kom soep of met wat smeersels. Hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat je het brood zelf gebakken hebt (of met je kinderen). Het brood voegt echt wat toe aan een borrelplank of soep plank zoals ik die heb gemaakt omdat het veel smaak heeft.
Nieuwsgierig? OERCHEF kun je bestellen via OERChef.nl
Voor het soepplank recept: Klik hier!
Deze post bevat ontvangen producten.