Rode koolsalade met Winters fruit
In 2016 deed ik voor het eerst recepten maken in opdracht van (wat overigens nog niet betekende dat ik betaald kreeg). Zo maakte ik voor de website LoveMySalad voor iets meer dan een half jaar maandelijks GRATIS salade recepten. Als ik er nu naar terug kijk denk ik: WHY! De recepten die ik voor LoveMySalad maakte stonden ook op mijn oude blog en gezien het hele lekkere recepten zijn met foto’s waar ik toen echt mijn best had gedaan. Is het tijd dan ook deze worden over gezet naar Kidshoekje. Zoals deze Rode Koolsalade!
Rode koolsalade met Winters fruit
De feestdagen komen eraan! Ja het is pas oktober maar ik ben echt al met de feestdagen bezig. Borrels, diners, en gezellige avonden met vrienden en familie. En natuurlijk: heel veel eten! Als echte ‘foodlover’ kijk ik hier altijd enorm naar uit. Die broekriemen mogen best wat losser tijdens de feestdagen. Bij al dat heerlijke eten hoort natuurlijk ook een kleurrijke, frisse salade. Daarom besloot ik deze feestelijke rode koolsalade met winters fruit te maken.
Deze salade bevat alle elementen: de crunch van rode kool en appel, het frisse zuurtje van citrusvruchten, de zoete smaak van honing, en bovendien is hij ook nog eens gezond! En laten we niet vergeten hoe feestelijk hij eruitziet. Wat wil je nog meer? O ja, hij is ook nog eens in slechts 15 minuten klaar. Want wie wil er nu uren in de keuken staan tijdens de feestdagen?
Je vindt het recept voor de rode koolsalade met winters fruit nu op LoveMySalad, samen met nog veel meer feestelijke salades.
Ingrediënten voor rode koolsalade met winters fruit:
- 300 gram rode kool
- 5 gram peterselie
- 2 appels
- 1 mandarijn
- 1 sinaasappel
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el honing
- 75 gram notenmix
In huis: olijfolie, zout en peper.
Bereiding:
Voorbereiding: Was en snijd de rode kool en peterselie fijn. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Rasp de schil van de sinaasappel, pel zowel de sinaasappel als de mandarijn en haal de partjes los. Hak de noten grof.
Roerbakken: Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak de rode kool ongeveer 4 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en laat het vocht verdampen.
Mixen: Voeg de sinaasappelrasp, partjes sinaasappel en mandarijn, plakjes appel, noten en honing toe aan de rode kool en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel 3 minuten staan en breng op smaak met zout en peper.
Serveren: Schep de rode koolsalade in een saladekom en garneer met de verse peterselie.
Binnen 15 minuten staat deze heerlijke salade op tafel! Perfect als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als lunch.
Bekijk het volledige recept voor de rode koolsalade met winters fruit op LoveMySalad
Veelgestelde vragen (FAQ)
Hoe lang kan ik de rode koolsalade bewaren?
Je kunt de rode koolsalade maximaal twee dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte container. De salade blijft het lekkerst als je hem dezelfde dag nog eet.
Kan ik de salade van tevoren bereiden?
Ja, je kunt de ingrediënten van tevoren snijden en bereiden. Voeg de noten echter pas vlak voor het serveren toe, zodat de salade lekker knapperig blijft.
Is deze rode koolsalade geschikt voor vegetariërs?
Ja, deze salade is volledig vegetarisch en ook nog eens gezond en voedzaam.
Kan ik de salade ook vegan maken?
Zeker! Vervang de honing door bijvoorbeeld agavesiroop of een andere plantaardige zoetstof om de salade volledig vegan te maken.
Waar kan ik balsamicoazijn mee vervangen?
Als je geen balsamicoazijn hebt, kun je dit vervangen door een andere zachte azijnsoort, zoals appelciderazijn of rode wijnazijn.
Kan ik andere noten gebruiken?
Ja, je kunt de notenmix naar eigen smaak aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan walnoten, cashewnoten, pecannoten of amandelen voor een extra rijke smaak.