Nationale Week zonder Vlees
Nationale Week Zonder Vlees
Het is even stil geweest op Babies Kitchen en een update de reden hiervoor volgt snel. Vanaf deze week hoop ik echter weer gewoon weer wekelijks mijn liefde voor eten en hoe ik deze passie met mijn kleine chef deel met jullie te delen. Recepten, Recensies en andere post voor baby’s, kinderen en natuurlijk jullie ouders (to-be). Maar eerst de Nationale week zonder vlees!
Vandaag is de start van de Nationale week zonder vlees, een initiatief van blogster Isabel Boerdam beter bekend als de hippe vegetariër. De maatschappij wordt zich steeds meer bewust hun omgeving en de producten die zij eten, toch zijn er nog onwijs veel vooroordelen als het gaat om vegetarisch eten. ‘Ik moet een stukje vlees hebben’, ‘Een vegetarische maaltijd vult toch nooit’, ‘Vegetarisch, zeker aan een wortel knabbelen: saai, smakeloos, ingewikkeld!’. Thuis eten wij zeker één keer per week wel vegetarisch en dat is dan niet eens altijd een bewuste keuze. Er zijn tal van vegetarische gerechten waar ons hele gezin dol op is.
Vegetarisch eten met kinderen is helemaal niet ingewikkeld! Er is een tijd geweest dat wij dachten dat onze kleine chef een kleine vegetariër was. Hij had het niet zo met vlees. Juist dan moet je creatief en makkelijke alternatieven vinden. Op Babies Kitchen zijn er tal van vegetarische kinderrecepten te vinden. Hieronder 5 favoriete:
1. Chili Sin Carne
Je zult het vlees in deze bonen gevulde chili sin carne nooit missen. Serveer met een pita, tortilla of gewoon wat tortilla chipjes en je hebt een feestmaal voor het hele gezin. Had ik al verteld dat er chocolade in zit!
2. Krokante Bloemkool Tortilla’s
Met iets te veel bloemkool in huis besloot ik dit recept uit te proberen. Ik serveerde het bij de tortilla’s in plaats van kip en de mannen vonden het heerlijk. Een kwestie van verstopte groenten!
3. Wortel Risotto
Risotto is een heerlijk vullend gerecht om vegetarisch te eten. Meer valt er niet over te zeggen!
4. Falafel: Normale of Zoete Aardappel
Falafel nog zo’n favoriet van mijzelf en ons gezin. Heerlijk in een pita, bij ratatouille of in een wrap. Serveer er losse ingrediënten bij zodat iedereen hun pita of wrap zelf samen kunnen stellen.
5. Ratatouille
Makkelijker gerecht dan ratatouille is er niet. Serveer met een stuk brood, rijst of pasta. Wij willen er ook nog wel eens vega gehaktballetjes of falafel aan toevoegen!