60 gram rauwe pompoenpitten | |
2 etlp olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Met het pompoenenseizoen hebben wij regelmatig pompoenen in huis. Laatst kreeg ik nog de vraag of ik voor mijn recepten verse pompoen gebruik of uit blik. Kijk je naar Amerikaanse recepten zie je inderdaad vaak pompoen uit blik als ingrediënt staan. In Nederland kennen wij dit helemaal niet. Ik gebruik altijd vers. Ik maak daar pompoenpuree van en die vries ik dan ook wel eens in. Gebruik je verse pompoen die je ook nog zelf moet slachten dan heb je uiteraard te maken met de pompoenpitten. Weg gooien? Waarom maak eens geroosterde pompoenpitten in de oven. Lekker voor bijvoorbeeld in de pompoensoep of voor de kids gewoon als snack.
Je kunt de pompoenpitten gewoon zoals ze zijn volgens het onderstaande recept maken. Echter kun je er ook wat zoets als kaneel of speculaaskruiden aan toevoegen, of juist zout of chili poeder. Daar ben je helemaal vrij in. Eenmaal gemaakt kun je de pompoenpitten in een luchtdicht bakje gewoon zeker 2 weken bewaren.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Pompoenpitten schoonmakenHaal de grote stukken pompoenpulp van de pitten. | Leg de pompoenpitten in een kom en vul deze met koud water. | Haal de overige pompoenpulp van de pitten met je handen. | Laat de pitten nog 5 minuten in de kom. De pulp zal naar de bodemzakken. Maak je geen zorgen als de pompoenpitten niet compleet schoon zijn. | Haal de pompoenpitten uit het water en maak droog met keukenpapier. | Leg de pompoenpitten op een bakplaat met bakpapier en laat deze een hele nacht drogen. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 130 graden. | Druppel de olijfolie over de pitten. | Verdeel de pompoenpitten over de bakplaat. | Zet de bakplaat in de oven voor 45 minuten. De pitten zijn klaar als ze licht bruin beginnen te worden. | De pitten worden krokanter als ze afkoelen. |