Weekmenu 29
Al weer het laatste weekmenu van 2019. Wat? Ja de feestdagen komen er aan en gezien ik weet dat dit een hectische periode is vol vakanties, etentjes, borrels en dergelijke dacht ik laten we eind november gewoon even de laatste doen. No worries in de tweede week van januari verschijnt gewoon weer een nieuw weekmenu met lekkere recepten van Babies Kitchen en mijn andere blog Buzz in the Kitchen. Voor nu dus weekmenu 29 voor jullie.
Babies Kitchen Weekmenu 29
Maandag – Griekse Aardappelschotel
Het laatste weekmenu staat vol met snelle maaltijden als deze Griekse aardappelschotel.
Babyvoeding: 9 maanden al zou ik wel het vlees weglaten.
Dinsdag – Vegetarische Pompoen Curry
Een snelle en makkelijke curry dat hoor je niet vaak maar dat is dit gerecht zeker.
Babyvoeding: Bewaar wat van de groente voor je de saus erbij doet en het is vanaf 7 maanden geschikt. Pureer eventueel met een scheutej melk.
Woensdag – Snelle Pasta Pesto Salade
Er is niets snellers dan een pasta salade en deze kunnen wij zo het hele jaar door eten.
Babyvoeding: 9 maanden
Donderdag – Mexicaanse Gevulde Paprika
Geef je gevulde paprika eens een Mexicaans tintje. Zoals je weet zijn wij weg van TexMex.
Babyvoeding: 9 maanden kun je eventueel het gehaktprutje geven.
Vrijdag – Zoete Quinoa met Falafel
Iets lekker zoets en vegetarisch om de week mee af te sluiten.
Babyvoeding: 9 maanden
Boodschappenlijstje
Maandag – Griekse Aardappelschotel
- 450 gram aardappel partjes
- 1 courgette
- 1 paprika
- 300 gram gyros reepjes
- 2 etlp gyros kruiden
- tsatsiki
- extra: komkommer schijfjes
Dinsdag – Vegetarische Pompoen Curry
- 350 gram rijst
- 500 gram pompoen
- 1/2 courgette
- 1 paprika
- 50 gram champignons
- 1 tlp korianderpoeder
- 60 ml melk (plantaardig kan ook)
- 50 gram verse bladspinazie
- 2 etlp sojasaus
- 1 etlp honing
- 1 tlp maïzena
- 3 etlp water
Woensdag – Snelle Pasta Pesto Salade
- 300 gram fusilli pasta
- 90 gram pesto rosso (potje)
- 1/2 komkommer
- 200 gram cherry tomaten
- 1 bol (125 gram) mozzarella
- 100 gram gegrilde paprika (pot)
Donderdag – Mexicaanse Gevulde Paprika
- 150 gram rijst
- 4 paprika’s
- 1 rode ui
- 300 gram kippengehakt
- 1/2 courgette
- 1 etlp Mexiaanse kruidenmix (of taco kruiden)
- 1 tomaat
- 100 gram mais (blik)
- 100 gram geraspte kaas
Vrijdag – Zoete Quinoa met Falafel*
*ingrediënten zijn aangepast om kidsproof te maken.
- 1 liter groente bouillon (2 blokjes en 1 liter water)
- 150 gram quinoa
- 3 zoete aardappels
- 200 gram falafel (klik hier om het zelf te maken)
- 2 etlp boter
- 2 paprika’s
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 2 tlp paprika poeder
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!