Weekmenu 30

Een nieuw jaar maar we gaan gewoon door met om de week een nieuw weekmenu? Waarom niet elke week? Helaas heb ik daar momenteel niet de tijd voor. Maar gezien er wel echt vraag is naar de weekmenu’s probeer ik in elk geval om de week er een op vrijdag te posten. Weekmenu 30 is het eerste weekmenu van 2020 en heeft weer nieuwe-, oude- en vegetarische recepten en recepten van mijn andere blog Buzz in the Kitchen. Kijk maar snel wat voor lekkers ik voor jullie heb geplant.
Babies Kitchen Weekmenu 30
Maandag – Prei stamppot
Eet jij wel eens prei? Wij veel te weinig en dat terwijl ik het heerlijk vind in soep of deze stamppot.
Babyvoeding: 7 maanden
Dinsdag – Mihoen met Spek
Een nieuw recept van de blog voor de categorie ‘snelle maaltijd’. Makkelijk en binnen 30 minuten op tafel.
Babyvoeding: Vanaf 9 maanden kun je wat noedles en groente proberen. Zorg wel dat je het goed fijn snijd.
Woensdag – Vegetarische Lasagne Pasta Pesto (BZ)
Eigenlijk maak ik dit recept vaak als ik lasagne vellen over heb en soms ook eerder. Gewoon omdat het lekker is!
Babyvoeding: 9 maanden
Donderdag – Bloemkool Pizza met gegrilde groente
Koop eens een bloemkool pizzabodem en beleg deze zelf. Met gegrilde groente is absoluut een aanrader, maar natuurlijk kun je ook een margarita maken of met salami of ham.
Babyvoeding: Hou wat gegrilde groente apart.
Vrijdag – Corn Chowder met Bacon (BZ)
Een heerlijk makkelijk soepje voor de vrijdag.
Babyvoeding: Schep wat apart voor je de bacon toevoegt.
Boodschappenlijstje
Maandag – Preistamppot
- 1 kilo kruimige aardappels
- 3 preien
- 2 etlp roomkaas
- 30 ml melk
- 100 gram zongedroogde tomaten (optioneel)
- stukje vlees
Dinsdag – Mihoen met Spek
- 300 gram mihoen
- 1 blokje groentebouillon
- 4 speklappen
- 1 teen knoflook
- 300 gram sperziebonen (diepvries)
- 2 paprika’s
- 100 ml zwarte bonensaus
Woensdag – Vegetarische Lasagne
- 400 gram lasagna vellen (vers)
- 300 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 350 gram cherry tomaten
- 250 gram bladspinazie (vers)
- 90 gram pesto
- Parmezaanse kaas
Donderdag – Bloemkool Pizza
- 2-3 bloemkool pizzabodems
- 200 gram pizza tomatensaus
- 1 tlp oregano
- 100 gram geraspte kaas
- 1/2 courgette
- 2 punt paprika’s
- feta (optioneel)
Vrijdag – Corn Chowder met Bacon
- 750 ml kippenbouillon (1 blokje en 750 ml water)
- 150 gram spekreepjes
- 600 gram mais (blik)
- 1 rode ui
- 300 gram gegrilde paprika (pot)
- 200 ml slagroom
- 3 etlp maïzena
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!