800 gram roseval aardappels | |
2 eetlepels olijfolie | |
1/2 theelepel paprikapoeder | |
1/2 theelepel knoflookpoeder | |
1/2 theelepel zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Airfryer
Inmiddels ben ik er wel achter: een Airfryer in huis is heel fijn. Sinds november heb ik een Airfryer in huis, na lang overwegen en door mijn pure nieuwschierigheid naar nieuwe mogelijkheden ben ik overstag gegaan. Ik kocht een Philips XL Airfryer. Het eerste wat ik uiteraard maakte waren frietjes. Ik kreeg de tip om hier als eerste de Airfryer mee te testen. Vervolgens deed ik er croissantjes in en toen kwam ik er achter dat de Airfryer een snellere versie van de oven is. Dan zou ik dus ook Airfryer geroosterde aardappelen kunnen maken. Ik vind het heerlijk om roseval aardappels uit de oven te maken, iets wat dus heel makkelijk en sneller ook in de Airfryer zou kunnen. En inderdaad binnen 15 minuten had ik geroosterde krokante aardappels op tafel die nog zacht van binnen waren. Precies waar wij van houden. Een lekker bijgerecht, dan kon de rest van mijn aandacht naar de rest van de AVG!
Een je kleine mee? Voeg de zout en knoflookpoeder dan later toe. Vanaf 12 maanden zou je wel de knoflookpoeder kunnen proberen, maar zout zou ik nog even achterwegen laten. Uiteraard moet je vooral je eigen gevoel volgen.
Sharing Food... Ga je het recept uitproberen, laat vooral je bevindingen weten. Wat het lekker of heb je het iets aangepast? Ik hoor het graag!
1
Done
|
Halveer de aardappelen. | In een kom meng de aardappelen met de olie, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. | |
2
Done
|
Doe de aardappelen in de airfryer op 200 graden voor 10-12 minuten. | Hussel de aardappelen halverwege. | Serveer direct. | *Let op doe niet te veel aardappels in het mandje er moet wel wat ruimte nog zijn voor de lunchstroom. |