1 rol bladerdeeg | |
2 etlp sesamzaad | |
1 ei | |
1 etlp pompoenzaadjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Halloween
Als er een snack is waar mijn kinderen dol op zijn is het wel soepstengels of kaasstengels. Bij elk bezoek aan de bakker, willen ze wel een kaasstengel en als ze ’s middags nog iets rond 16.00 willen snacken dan geef ik ze vaak een soepstengel. Het is niet ongezond en vult lekker hun buikjes als kleine snack. Met Halloween in aantocht besloot ik de kids te verrassen met wat bladerdeeg slangen als snack. Dat was natuurlijk hilarisch en resulteerde is spelen met het eten, maar ik had ook niet anders verwacht.
De bladerdeeg slangen zijn onwijs makkelijk om te maken en je hebt maar vier ingrediënten nodig. De kinderen kunnen zelfs helpen bij het maken. Wat uiteraard wel langer duurt dan 20 minuten en voor het nodige geklieder zorgt, maar soms soms maakt dat gewoon niet uit. Lekker koken met je kinderen hoort bij de feestdagen en gezien Halloween steeds populairder wordt in Nederland, waarom ook niet?!
Klik hier voor meer Halloween recepten
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet ook @kidshoekje en @kidshoekje te taggen in je post. Als ik het zie, zal ik het zeker delen!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Rol de bladerdeeg uit. | Snij stroken van 3 cm | Leg de stokjen iets uit elkaar op de bakplaat. | In een kom klop het ei los. | |
3
Done
|
Smeer de stroken in met een klein beetje van het eimengsel. | Strooi 2/3 van de sesamzaadjes er overheen. | Draai/Twist de bladerdeeg en maak van de uiteinde puntjes. | Besmeer de bladerdeeg die nog geen eimengsel heeft in. En bestrooi met overige sesam zaadjes. | Doe de pompoen pitten aan een kant van de bladerdeeg stroken als ogen. |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven en bak de stengels voor 10-15 minuten tot ze goud bruin zijn. | Laat de stengels iets afkoelen. |