Spinnenweb Koekjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram + extra bloem
150 gram boter (ongezout)
125 gran suiker
4 etlp melk (plantaardig)
decoratiestiften
glas of ronde uitsnijder
vershoudfolie
bakpapier
deegroller

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Spinnenweb Koekjes

Als je mij op Instagram volgt heb je misschien een maand geleden voorbij zien komen dat Logan en ik opnames hebben gehad voor een tv programma. Namelijk ‘Wat Eten We?’ met Roberta Pagnier. Wij mochten namelijk een segment voor het programma opnemen waarin wij griezelkoekjes voor Halloween maakten. Onder andere deze spinnenweb koekjes.

Wie Kidshoekje.nl al een paar jaar volgt weet dat koekjes bakken voor mij bij de feestdagen hoort. Voor Halloween maakte ik al eerder voodoo en spookkoekjes en nu dus voor ‘Wat Eten We?’ en de Jumbo ‘Griezelkoekjes’. Zelf heb ik heel veel koekjes uitstekers in huis waar ik graag met de kinderen gebruik van maak. Maar deze spinnenweb koekjes kun je ook makkelijk zonder uitstekers maken. Iedereen heeft immers wel een glas in huis. Morgen is het Halloween, dus er is geen moment te verliezen om nog even gezellig samen deze leuke koekjes te maken.

Het programma van Robert, waar wij in een klein segment te zien zijn, was schijnbaar gister al te zien op Net 5. Helaas hebben wij het zelf ook gemist omdat we dachten dat het vandaag uitgezonden zou worden. Maar gelukkig staat het ook op Youtube.

 


Klik hier voor meer Halloween koekjes en andere Halloween recepten

 


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.

Steps

1
Done

Voorbereiding

Doe in een kom geschikt voor een keukenmachine of mixer de suiker en de boter. | Meng dit kort door elkaar. | Voeg de melk en de bloem toe en meng alles tot een samenhangend deeg. | Is het deeg te nat voeg wat bloem toe, is het te droog (breekt snel af) voeg wat melk toe. | Kneed het deeg nog kort even met je handen en rol er vervolgens met de folie een worst van 5 cm van en leg deze in de koelkast. Voor minimaal 30 minuten.

2
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
Done

Doe wat bloem op je aanrecht en de deegroller en rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. | Dip je glas of ronde uitsteker in wat bloem en steek de rondjes uit. | Leg de rondjes op de bakplaat. Hou wel wat ruimte tussen de rondjes. | Kun je geen rondje meer uit je deeg halen. Verzamel al het overige deeg weer bij elkaar, kneed alles samen en rol nogmaals uit tot je deeg. Herhaal dit tot je deeg echt op is.

4
Done

Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten. Hou wel de oven goed in de gaten, elke oven is anders. | Laat de koekjes compleet afkoelen voor je gaat decoreren.

5
Done

Decoreren

Decoreer de spinnenwebben op de koekjes door eerst de lange lijnen te trekken en vervolgens daar tussen korte lijntjes te maken die de lange lijnen aan elkaar brengen. | Je kunt van de korte lijnen ook een soort boogjes maken. Het hoeft niet perfect want geen spinnenweb is het zelfde. | Laat de koekjes even staan om te drogen voor je er van geniet. Snoepen tussen door mag natuurlijk altijd!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Bladerdeeg slangen [kidshoekje.nl]
previous
Bladerdeeg slangen
recept appel-kaneel cake [kidshoekje.nl]
next
Appel-Kaneel Cake

Add Your Comment