80 gram NaturNes Bio Granenpap (of bloem) | |
1 tlp bakpoeder | |
1 bakje (90 gram) NatureNes Bio Zuivel (of Yoghurt) | |
60 ml (3 etlp) Kokosolie | |
1 Ei | |
1 tlp Vanille extract | |
150 gram blauwebessen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
[samenwerking] NatureNes Bio daagde mij uit om met hun producten recepten te maken. Een challenge die ik graag aan ging natuurlijk. Ik ontving onder andere hun granenpap en zuivelbakjes en maakte hier mee blauwe bessen en yoghurt donuts. Ik wou een recept wat makkelijk is, weinig ingrediënten en nog belangrijker dat baby’s het ook kunnen eten. Dat is precies wat deze donuts zijn. Ze bevatten geen suikers, alleen van de blauwe bessen. Jouw baby kan vanaf 7 maanden dus prima deze donuts eten.
Heb je geen donut bakvorm? Geen probleem! Maak gewoon heerlijke muffins met dit recept. Ik weet echter niet wat de baktijd hier van is verwacht tussen de 15-20 minuten. Het recept is voor 6 donuts of 4 muffins. Uiteraard kun je de ingrediënten verdubbelen.
*Ik heb begrepen dat de NaturNes Bio Zuivelbakjes moeilijk verkrijgbaar zijn n.a.v. mijn recept voor frozen yoghurt. Je kunt eventueel de knijpzakjes banaan-bosbes-granen van NaturNes Bio hiervoor gebruiken of gewoon yoghurt!
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Oven 180 graden | Vet de donut bakvorm in met wat kokosolie of bakspray en besprenkel met wat bloem. |
2
Done
|
Meng alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een kom tot een geheel. | Spatel de blauwe bessen door het deeg. | Schep het deeg in de donut bakvorm. | Bak de donuts voor 16 minuten in de oven tot ze goud bruin zijn. | Laat de donuts afkoelen. | Haal de donuts uit de vorm en besprenkel eventueel met wat poedersuiker. |