Bloemkool Chili

0 0
Bloemkool Chili

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1/2 (270 gram) bloemkool
1 (160 gram) zoete aardappel
1 rode ui
3 tenen knoflook
600 gram/ml tomaten blokjes (uit blik)
400 gram kidneybonen
4 theelepels komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
1/2 theelepel (optioneel) chilipoeder
Toppings
avocado
zure room
cheddar (geraspt)
salsa
koriander (vers)
In Huis
2 eetlepels olijfolie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bloemkool Chili

Chili is zo’n gerecht waarbij je niet meteen denkt ‘oh, daar staan kinderen om te springen’. Ik herken het, die gedachte heb ik ook! Maar als ik het ze niet voorschotel, zullen ze het ook nooit proberen. Dus besloot ik bloemkool chili te maken en eens te kijken of ze het willen eten.

Toen wij nog vlees aten, was ik nooit dol op chili. Ik ben namelijk niet echt een liefhebber van gehakt. Nooit geweest ook, dus chili is niet iets wat ik vrijwillig zelf zou maken. Toen we besloten meer vegetarisch te eten, waagde ik me aan chili sin carne. En dat vind ik wel heel lekker. Inmiddels eten wij dus vaker chili, maar nog niet vaak genoeg. Vooral omdat ik de gedachte heb: ‘oh, dat gaat die kinderen niet eten’. Ik denk dat veel ouders deze gedachte herkennen. Maar ik ga dan ook echt niet iets anders voor mijn kinderen maken. Met misschien één of twee uitzonderingen zal ik nooit twee verschillende gerechten maken alleen omdat mijn kinderen het ‘misschien’ niet zouden lusten. Wat ik daarentegen wel soms doe, is ingrediënten die ik toch al kook of gebruik apart houden, zodat ze die apart kunnen eten nadat ze het gerecht goed hebben geproefd en ze het eventueel niet lekker vinden.

Nou is chili niet een gerecht waarbij je de ingrediënten apart kunt houden (afgezien als je het met rijst of wraps eet). Ik had dus niks apart voor Parker, waarvan ik wist dat zij moeilijk zou doen (we zitten in een fase). Voor 2024 heb ik voorgenomen dat ik niet meer afwijk van gerechten die mijn kinderen mogelijk niet lusten of willen eten. Ik maak het gewoon en dan zien we wel.

Wat vonden ze?

In dit geval vond Logan het lekker, maar Parker was een beetje lastig. Wel heeft ze het geproefd en uiteindelijk nog wat van de bloemkool met chilisaus gegeten, maar ze was geen fan. Bij de chili hadden we ook quesadilla’s en rauwkost, maar deze mocht ze pas eten nadat ze een goede portie chili had gegeten. Ach ja, ik kan haar wel dwingen om het helemaal te eten, maar ik lust ook wel eens dingen niet. En wie weet, de volgende keer proeft ze het weer en vindt ze het dan misschien wel iets lekkerder.

Steps

1
Done

Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. | Pel en snipper de ui en knoflook. | Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. |

2
Done

Verwarm de olie in een grote hapjespan. | Voeg de bloemkool, zoete aardappel en ui toe en bak deze 10 minuten. | Voeg de knoflook toe en bak deze 3 minuten mee. |

3
Done

Voeg 500 ml water, de tomatenblokjes, kidneybonen, komijn, paprikapoeder, chili poeder (optioneel) en 1/4 theelepel zout en peper toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. | Draai het vuur iets lager en doe de deksel op de pan. Laat de chili 15-20 minuten staan tot de bloemkool en zoete aardappel zacht zijn. Roer wel regelmatig even in de pan.

4
Done

Serveer de chili met de toppings. Iedereen kan nu hun eigen persoonlijke smaak aan hun chili toevoegen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gebakken Quinoa Rijst - Kidshoekje.nl
previous
Gebakken Quinoa Rijst
Sloppy Joe Gevulde Paprika - Kidshoekje.nl
next
Sloppy Joe Gevulde Paprika (Vegetarisch)

Add Your Comment