250 gram bloem | |
225 gram ongezouten roomboter | |
1 tlp vanille aroma | |
1 ei | |
150 gram witte basterdsuiker | |
snufje zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Leuk voor moederdag!
Zondag is het Moederdag! Aan alle papa’s en kids dus de taak om de belangrijkste vrouw(en) in hun leven in het zonnetje te zetten. Mama’s houden natuurlijk op een dag als Moederdag van zelf gemaakte cadeautjes. Waarom dan niet een lekkere zelf gemaakte boterkoek geven. Kun je als je mama lief aan kijkt er ook nog eens zelf van mee smikkelen.
Boterkoek maken is helemaal niet ingewikkeld en juist heel leuk om met kids te maken. Ze kunnen namelijk goed helpen met kneden. Zijn ze wat ouder laat ze dan ook helpen bij het wegen van de ingrediënten. Misschien wordt het wel een iets wat kliederboel. But Who Cares! Het is een cadeautje voor mama en dat hoort samen gemaakt te worden.
Natuurlijk daarna wel netjes opruimen he. Zodat niet mama de troep van haar cadeau hoeft te zien!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
|
Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout. Roer alles goed door elkaar. |
3
Done
|
Snijd de boter in blokjes en voeg deze samen met de vanille toe aan de bloem. Kneed alles goed door elkaar tot een soepel deeg. Gebruik hier gewoon je handen voor. |
4
Done
|
Druk het deeg in het ingevette bakblik. Zorg dat de laag gelijk is. Strijk alles glad met de bolle kant van een lepel. |
5
Done
|
Splits het ei. Je hebt alleen het ei-geel nodig. Klop het ei-geel los en bestrijk het met een kwast over de bovenkant van het deeg. Trek met een vork een ruit patroon in het deeg. |
6
Done
|
Zet het bakblik in de oven voor 30 minuten tot het goudbruin is. Haal het uit de oven en laat compleet afkoelen. |