Directions
Bruisende Kersen Limonade
Met twee bakken kersen en na het debacle van de kersen ontpitten bij het maken van de kersen bananen milkshake, besloot ik maar een kersen-ontpitter te kopen. Voor een paar euro heb je al een prima werkende ontpitter van kersen bij de Xenos. Ik besloot hem meteen te testen en hij werkt prima. Wel heb ik alles in een diepe kom ontpit, want er komt toch nog wat rood gespetter vanaf. Nu ik toch een ruime hoeveelheid had ontpit (ja ik was lekker bezig) besloot ik een lekker zomers (non alcoholisch) drankje te maken: bruisende kersen limonade.
Een heerlijk simpel recept waarvoor je alleen kersen, citroensap en suiker nodig hebt en natuurlijk water. Ik heb er voor gekozen bruisend water te gebruiken omdat ik dat momenteel erg lekker verfrissend vindt. Je kunt natuurlijk de siroop ook mengen met normaal water of als je niet zwanger (2018) zoals ik, mengen met wodka.
HELLO SUMMER!
Steps
1
Done
|
Was de kersen. Verwijder de steel en de pitten. |
2
Done
|
Doe de kersen en het sap van de citroenen pureer helemaal glad. | Doe de kersensap met het suiker in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. | Schenk de siroop in een pot of fles. | Zet de siroop in de koelkast om af te koelen. Minimaal 30 minuten. |
3
Done
|
Meng de siroop met de bruisend water en geniet! |