200 gram roomkaas | |
1 pak (75 gram) kloppudding | |
200 ml melk (plantaardig) | |
400 gram aardbeien | |
4 kiwi's | |
2 mango | |
300 gram ananas (vers of blik) | |
1 eetlepel citroensap |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
America is het land van de ongezonde gerechten, althans dat zullen vele zeggen. Ik zie het, het land van de comfort food want ik maak er regelmatig gerechten van die ik dan voorbij zie komen op de socials en Pinterest bij foodies uit Amerika. Iets wat al heel lang op mijn ’to make’ lijst staat (een lijstje met inspiratie en recept ideeën die ik graag een keer wil proberen’, is een Cheesecake fruitsalade. Een fruitsalade met als dressing erdoorheen pudding met roomkaas. HALLLO Caloriënbom.
Ik zei toch comfortfood, want niet alle fruitsalades zijn even gezond. Deze Cheesecake fruitsalade is wel echt een heel lekker zomers dessert na de barbecue. Mijn kinderen vond het in elk geval een succes en ik zelf ook heb twee keer opgeschept. Wel is het zo dat ik niet aanraad de salade ver van te voren te maken. Vooral als er nog veel vocht in het fruit zit. Het gaat er iets minder mooi uit zien, maar wel nog lekker hoor!
1
Done
|
In een kom mix de roomkaas zacht met een handmixer of keukenmachine. | Voeg de pudding en één eetlepel melk toe en mix alles goed door elkaar. | Voeg beetje bij beetje de melk toe. Doe dit niet in een keer want dan wordt het klonterig. | Mix tot een glad geheel zich vormt. |
2
Done
|
Was de aardbeien en snij ze in plakjes of kwarten. | Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. | Schil de kiwi's en snij door de helft en in plakjes. | Snij de ananas in stukjes. Indien uit blik dek ze stukken ananas goed droog. |. |
3
Done
|
Doe al het fruit met de citroensap in een kom en hussel door elkaar. | Schenk de roomkaas erbij en vouw door het fruit heen. | Bewaar afgedekt in de koelkast tot je het serveert. |