Vegan Aardbeien Cheesecake 

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Bodem
75 gram (kokos)olie
200 gram Verkade Nizza koekjes (of andere vegan koekjes)
15 gram suiker
Cheesecake
150 gram ongebrande cashewnoten
300 ml plantaardige yoghurt (bv soja)
1 eetlepel citroensap
100 gram aardbeien (diepvries)
1 eetlepel maïzena
5 eetlepels + 1 eetlepel suiker
4 eetlepels aardbeien confiture
In huis
springvorm (16-18 cm)
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Op zoek naar een lekkere lactose vrije taart? Maak eens deze vegan aardbeien cheesecake. Als echte cheesecake lover kan ik zeggen dat dit Vegan recept zeker bij de echte cheesecake in de buurt komt!

Vegan Aardbeien Cheesecake

Voor mijn man zijn verjaardag besloot ik, dat ik weer eens een cheesecake wou maken. De Vegan New York Cheesecake, die ik eerder maakte was zo goed bevallen en makkelijk te maken dat ik besloot deze week te maken. Terwijl ik het aan het maken was bedacht ik mij dat we nog verse aardbeien hadden, die ik er wel doorheen wou doen en om het extra mooi te maken gebruikte ik aardbeien confituren voor een marmer effect. De taart was een succes en qua structuur zelfs nog beter gelukt dan de eerste keer.

 

Kinderen Koken

Willen je kinderen helpen bij het maken van de Cheesecake. Laat hen dan lekker de keukenmachine aanzetten en alles toevoegen. Ook bij het stuk slaan van de koekjes kunnen ze lekker hun agressie kwijt. Het mooiste van deze vegan taart is dat beslag aflikken zonder probleem kan, want er zit geen rauwe eieren in!

 


Ingrediënten uitgelicht

  • Koekjes – Wil je de taart helemaal Vegan maken ga dan voor vegan koekjes zoals Verkade Niza koekjes of theebiscuits. Zelf ben ik niet Vegan dus ging ik voor spritsen, deze zijn niet vegan.
  • Olie – Ik gebruik kokosolie, die niet veel smaak van zichzelf heeft. Je kunt eventueel ook zonnebloemolie of zelfs (plantaardige) boter gebruiken.
  • Cashewnoten – Gebruik ongebrande en ongezouten cashewnoten. Deze zijn tegenwoordig gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.
  • Yoghurt – Voor plantaardige yoghurt kies ik Alpro Milk & Creamy of Griekse Yoghurt van Oatly.
    Let wel op bij het kiezen van een yoghurt dat deze van zichzelf niet te veel smaak heeft. Een eventuele aardbeien yoghurt zou wel kunnen om nog meer aardbeien smaak te geven.
  • Confituren – In plaats van confituren kun je ook jam gebruiken. Wel gebruik ik altijd suiker vrije confituren.
  • Aardbeien – Vers of diepvries kan beide gebruikt worden. Let wel op dat als je verse gebruikt je meer vocht toe moet voegen.

 


Klik hier voor meer Cheesecake recepten

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een springvorm in met olie of bakspray. | Week de cashewnoten minimaal 15 minuten in een kom met gekookt water.

2
Done

Aardbeien

Doe de diepvries aardbeien met een scheutje water en één eetlepel suiker in een steelpan. | Breng dit langzaam aan de kook en laat dit 10 minuten staan tot de aardbeien volledig zijn ontdooiend en zacht zijn. Blijf roeren in de pan. Voeg indien nodig wat extra water toe. | Haal de aardbeien van het fornuis. | Giet eventueel water af. | Pureer de aardbeien. | Laat afkoelen.

3
Done

Bodem

Vermaal de koekjes helemaal. Gebruik een keukenmachine of sla ze stuk in een theedoek met een deegroller. | Doe de koekkruimels met de gesmolten kokosolie en suiker in een kom. Roer alles goed door elkaar. | Schenk de koekkruimels in de taartvorm en maak met de bolle kant van een lepel de bodem gelijk verdeeld over de hele vorm. | Zet de taartbodem in de koelkast tot je hem nodig hebt.

4
Done

Vulling

Pureer de geweken cashewnoten helemaal fijn tot puree/pasta. Gebruik een keukenmachine en of staafmixer. | Voeg de yoghurt, 1 eetlepel citroensap, maïzena, suiker en aardbeien puree toe. | Mix alles tot een glad beslag. |

5
Done

Doe de confituur in een magnetron bestendige kom. | Verwarm de confituur 30 seconde en roer even goed door. | Doe De confituur over de taart heen en gebruik een prikker of mes om een marmer effect op de taart te creëren.

6
Done

Schenk het beslag op de koekboden in de taartvorm. | Zet de taart op een bakplaat in de oven voor 40 minuten. | Haal de taart uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen. Zet de taart vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pesto Orzo - Kidshoekje.nl
previous
Pesto Orzo met Geroosterde Kikkererwten
Cheesecake Fruitsalade - Kidshoekje.nl
next
Cheesecake Fruitsalade

Add Your Comment