• Home
  • Diner
  • Pesto Orzo met Geroosterde Kikkererwten

Pesto Orzo met Geroosterde Kikkererwten

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
1 Bouillonblokje
300 ml water
300 gram orzo
200 gram baby spinazie
100 gram pesto
200 gram tomaten
50 gram Parmezaanse kaas
geroosterde kikkererwten
300 gram kikkererwten (blik)
2 theelepels paprika poeder
2 eetlepels olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Voor sunday diner maakte ik Pesto Orzo met Geroosterde Kikkererwten. Een snelle maaltijd, die je voor een grotere groep mensen ook makkelijk kan maken.

Pesto Orzo met Geroosterde Kikkererwten

Heb je wel eens orzo gegeten? Ik zie het als de snellere en makkelijke variant van risotto. Niet zo gek want orzo wordt veelal vergeleken met risotto en paella rijst. Orzo is echter een pasta soort, uit natuurlijk Italië. Het wordt veelal gebruikt in soep, salades of bijvoorbeeld pilav. Het wordt dan ook veel gebruikt in Middelandse zee gerechten.

Mijn kinderen vinden Orzo heerlijk. Mijn zoon (5 jaar) schept zo twee keer op en wil het de volgende dag nog als lunch. Om die reden maken we het geregeld en probeer ik elke keer weer nieuwe recepten.

Zoals ik al zei wordt orzo veelal met risotto vergeleken, maar is het veel makkelijker en sneller te maken. Waar je bij risotto erbij moet blijven staan om continu te roeren en vocht toe te voegen. Hoeft dit bij orzo niet. Ideaal dus voor een doordeweekse maaltijd met gillende hongerige kinderen om je heen. Onze nieuwe favoriet: Orzo met Pesto en als lekkere topping erop geroosterde kikkererwten.

Klik hier voor meer orzo recepten 

Steps

1
Done

Geroosterde Kikkererwten

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water tot het stopt met schuimen. | In een kom meng de kikkererwten met 2 eetlepel olie en de paprikapoeder. | Verdeel de kikkererwten over de bakplaat. | Zet de bakplaat in de oven voor 25-30 minuten tot krokant.

2
Done

Bouillon

Breng het water met bouillonblokje aan de kook. | Zodra het bouillon blokje is opgelost kan de pan van het vuur.

3
Done

Voorbereiding

Pel en snipper de ui. | Was de spinazie en hak grof. | Was de tomaten en halveer.

4
Done

Orzo

Verhit 1 eetlepel olie in een pan. | Fruit de ui in de pan tot de ui glazig is. | Voeg de orzo toe en roer door de olie. | Voeg de bouillon toe aan de orzo, zorg dat de orzo onderstaat. | :aat de orzo koken volgens de aanzijzingen van de verpakking (10-12 minuten). Blijf af en toe in de pan roeren tot de vocht zoveel mogelijk is opgenomen en de orzo beetgaar is.

5
Done

Roer de pesto en de spinazie er door de orzo. | Is de spinazie geslonken voeg dan de Paramigano toe en roer deze door de orzo. | Serveer met de tomaten en kikkererwten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Italiaanse Pasta Salade - Kidshoekje.nl
previous
Italiaanse Pastasalade
Vegan Strawberry Cheesecake - Kidshoekje.nl
next
Vegan Strawberry Cheesecake 

Add Your Comment