Chocolade Sneeuw Muffins

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 ml melk (of plantaardige melk)
1 tlp citroensap
2 eieren
150 gram suiker
120 ml plantaardige olie
2 tlp vanille extract
320 gram bloem
50 gram cacao
2 tlp bakpoeder
150 gram chocolade druppels/stukjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Winterse Muffin

Directions

Chocolade Sneeuw Muffins

Vandaag is het kerstavond. Eigenlijk wou ik vandaag geen recept delen, maar ik had dit lekkere recept nog liggen. Chocolade Sneeuw Muffins. Chocolade Muffins met stukjes chocolade afgemaakt met wat poedersuiker. Ik maakte deze van hetzelfde beslag als mijn dubble chocolade pepernoten beslag. Alleen zonder de speculaaskruiden.

Chocolade past altijd heel goed bij de feestdagen. Als het koud is, denk ik meteen aan warme chocolade melk. Als je kijkt naar het zoet goed wat er te krijgen is met de feestdagen. Bestaat dit altijd uit chocolade. Deze muffins passen daarom perfect bij dit jaar getij. Al kunnen ze altijd (met of  zonder poedersuiker als sneeuw topping).

De muffins kun je makkelijk 4 dagen bewaren in een luchtdichte bak of hersluitbare zak. Maar geloof mij ik denk dat ze wel eerder op zijn.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Zet de muffin papiertjes in de muffin vormpjes. | Spray eventueel wat bakspray in de muffin papiertjes.

2
Done

In een glas meng de melk met citroensap en laat dit 5 minuten staan. |

3
Done

In een kom meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout. | Haal dit alles door een zeef.

4
Done

In een kom mix de eieren met de suiker. | Voeg de melk, olie en vanille toe en mix alles goed door elkaar. | Voeg beetje bij beetje het cacao mengsel toe. | Mix alles tot een glad beslag. | Roer de stukjes chocolade door het beslag.

5
Done

Schep het beslag in de muffinvormpjes tot 2/3 vol (ongeveer 2 etlp). | Zet de muffins 15-20 minuten in de oven. De muffins zijn klaar als een prikker er schoon uit komt als je deze erin prikt. | Laat de muffins compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gingerbread Panna Cotta| Babies Kitchen
previous
Gingerbread Panna Cotta
Fruit vuurpijlen | Babies Kitchen
next
Fruit vuurpijlen

Add Your Comment