580 ml melk (plantaardig) | |
360 gram bloem | |
2 tlp gist | |
1 tlp suiker | |
1 tlp zout | |
1 tlp bakpoeder | |
zonnebloemolie | |
plasticfolie | |
ronde (eier)bakringen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
(Kerst)Ontbijt
Op donderdag avond stel ik meestal de vraag “Jongens wat zullen we aankomende week eten?”. Van Logan is het antwoord dan standaard: PANNENKOEKEN! Nou die Hollandse pannenkoeken komen mij inmiddels wel mijn neus uit en dus bedenk ik dan een alternatief en zo kwam ik op crumpets.
Toen ik klein gingen we rond de feestdagen wel eens naar de Marks & Spencer in de Kalvestraat en dan kochten we naast fruittaartjes, chocolate chip cookies, ook crumpets. Laten toen de M&S niet meer in Nederland was en we kersttripjes naar Londen maakten kochten we ze daar voor de kerstdagen. Maar wat zijn crumpets hoor ik je denken? En wat is het verschil met een American Pancake?
Crumpets zijn kleine ongezoete pannenkoeken of cake die gemaakt worden met gist. Ze worden veelal in het Verenigd Koninkrijk gegeten. De Crumpets kunnen zowel zoet belegd worden of hartig met bijvoorbeeld zalm of gegrilde ham.
Terwijl ik ze aan het eten was bedacht ik vooral de vergelijking met een oliebol in de vorm van een pannenkoek.
De conclusie: Logan vond ze heerlijk. Het zijn immers pannenkoeken en een leuke toevoeging aan dit jaars kerstontbijt bij ons thuis.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
30 min
|
VoorbereidingVerwarm de melk in een pan of in de magnetron (1 minuut) tot het lauwwarm is.| In een kom meng de bloem, gist, suiker, zout en het bakpoeder samen en roer de melk erdoorheen. Roer het beslag goed door elkaar. | Dek het beslag af met plasticfolie en laat dit 30 minuten staan. |
2
Done
|
Doe een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en leg de bakringen in de pan. | Schep het beslag in de ringen tot de helft. | Pak de crumpets ongeveer 6 minuten tot er bubbels in de bovenkant verschijnen. | Verwijder voorzichtig de bakringen (let op! deze kunnen heet zijn) en draai de crumpet vervolgens nog eens op. Bak nog eens 3-4 minuten. | Leg de crumpet op een bord en herhaal tot het beslag op is. Als je meerdere bakringen hebt kun je deze tegelijk in de pan gebruiken. | Serveer de curmpets warm. |