Crunch Wrap

0 0
Crunch Wrap

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram gehakt (evt vegetarisch)
2 theelepels Mexicaanse kruiden
8 stuks grote tortilla's
120 ml kaassaus (zie recept)
4 stuks tostada's (zie recept)
250 ml creme fraiche (evt plantaardig)
200 gram ijsbergsla
3 tomaten
geraspte kaas
3 eetlepels olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Crunch Wrap

    Terwijl ik de intro voor dit recept wil schrijven kom ik er achter nooit mijn dubbel decker taco recept te hebben gedeeld. Hoe kom ik daar zo op? Het is een TexMex recept waar ik zowel een crunch- als een soft taco voor gebruik. Maar geloof me van dit recept voor een crunch wrap wordt je ook heel gelukkig. Een soft taco gevuld met o.a. een tostada.

    Een tos-wata? Een tostada is een gefrituurde tortilla. Nou frituur ik zelden, we hebben geen frituur of airfryer (inmiddels wel) en dus gebruik ik een pan als ik frituur of gewoon de oven. Tegenwoordig kun je in sommige supermarkten Tostada’s al kant en klaar vinden bij de rest van Mexicaanse of TexMex producten. Maar een tostada is niet moeilijk om te maken (zie recept link hieronder).

    Voor de crunch wrap is de tostada een heel belangrijk onderdeel. Zij zorgen namelijk voor de crunch en dat de wrap een goede vorm behoudt. Je merkt het al dit recept heb je niet 1, 2, 3 gemaakt, maar soms is dat extra stapje voor een comfort food recept het absoluut waard. Hier zeker ook!

    Ingrediënten Toegelicht

     

    Vegetarisch 

    Het originele recept van Recepthoekje.nl maakte ik met rundergehakt. Je kunt dit echter heel makkelijk vervangen door vegetarisch gehakt. Heb ik inmiddels ook al meerdere malen gedaan.

     


    *Dit recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum 14-08-2019)

    Steps

    1
    Done

    Gehakt

    Verhit 1 etlp olie in een koekenpan. Rul het gehakt met de Mexicaanse kruiden in ongeveer 6 minuten gaar. | Haal de pan van het fornuis.|

    2
    Done

    Was de tomaten en snijd in blokjes. | Was en droog de ijsbergsla. Snijd de ijsbergsla in reepjes. |

    3
    Done

    Neem een grote tortilla op een snijplank. Leg in het midden een tostada. Snijd om de tostada heen, zodat je tortilla net zo groot is als je tostada. Doe dit met totaal 4 grote tortilla's.

    (Van de over gebleven randjes kun je tortilla chips in de oven maken. Zie recept link hierboven)

    4
    Done

    Crunch Wrap samenstellen

    Stel de Crunch Wrap samen:
    1. Leg een grote tortilla neer;
    2. Doe een flinke schep gehakt in het midden van de tortilla;
    3. Schenk wat kaassaus over het gehakt;
    4. Leg een tostada er op;
    5. Smeer wat creme fraîche over de tostada;
    6. Doe wat ijsbergsla en tomaat op de tostada;
    7. Doe flink wat geraspte kaas er boven op;
    8. Leg er een kleine tortilla op de geraspte kaas;
    9. Vouw de randen van de grote tortilla over de kleine heen.

    Doe dit 4 keer!

    5
    Done

    Crunch Wrap bakken

    Verhit 2 etlp olie in een koekenpan. | Leg de crunch wrap in de pan met de open kant naar beneden (zie afbeelding). | Bak de crunch wrap 3 minuten per kant tot ze goud bruin en iets krokant zijn. | Serveer met salsa, guacamole en/of zure room.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    TexMex Kaassaus - Kidshoekje.nl
    previous
    TexMex Kaassaus
    Pumpkin Spice Latte - Kidshoekje.nl
    next
    Pumpkin Spice Latte

    Add Your Comment