Directions
Crunchy Cheese-Onion Kip: Een Krokant Recept met Chips
Ik vind het heerlijk om recepten te maken met ingrediënten die ik al in huis heb. Vaak neem ik één ingrediënt in gedachten en speur ik Pinterest af voor inspiratie. Hoe meer ik kook en experimenteer, hoe meer kruiden, oliën en sauzen ik verzamel. En laten we eerlijk zijn: het is zonde om die maar één keer te gebruiken! Dan is een nieuw recept altijd welkom.
Wij halen niet vaak chips in huis, maar laatst lag er nog een zakje cheese-onion chips in de kast. Op Pinterest zag ik een aantal recepten voor kip met een krokant chipslaagje. En toen dacht ik: waarom niet zelf Crunchy Cheese-Onion Kip maken? Ik ben namelijk dol op krokante kip, en met chips als korst krijg je zo’n lekkere crunch alsof je een beetje homemade KFC maakt!
Deze krokante cheese-onion kip is supermakkelijk om te maken en ook nog eens ideaal voor een doordeweekse maaltijd waar het hele gezin van geniet.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik andere smaken chips gebruiken dan Cheese-Onion?
Ja! Paprika of naturel chips werken ook goed. Cheese-Onion geeft wel extra veel smaak.
Kan ik de kip ook in de oven of airfryer maken?
Ja, dat kan. In de oven: 200°C voor ca. 20 minuten. In de airfryer: 180°C voor 12-15 minuten. Draai halverwege om.
Is dit gerecht geschikt voor jonge kinderen?
Ja! Zelfs de Worcestershire saus heeft geen heftige smaak, die bepalend is voor kinderen.
Hoe bewaar ik overgebleven kip het beste?
Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Even opwarmen in de oven voor een krokante korst.
Wat past er goed bij deze krokante kip?
Geroosterde aardappeltjes, gegrilde groenten, een frisse salade of zelfs wraps zijn ideaal.
Cover afbeelding gemaakt met AI
Steps
1
Done
|
Verkruimel de helft van de chips. Als het niet genoeg is, kun je de rest ook verkruimelen. |
2
Done
|
Snijd de kipfilet in middelgrote stukken, iets groter dan kipnuggets. |
3
Done
|
Zet drie borden klaar: Haal elk stukje kip eerst door de bloem, dan door het ei-mengsel, en tot slot door de chips. Druk goed aan. |
4
Done
|
Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan. | Bak de kip in 5 tot 6 minuten goudbruin en gaar. Draai regelmatig om. | Haal de kip uit pan en laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct. |
5
Done
|
Lekker met geroosterde aardappeltjes, een frisse salade of gegrilde groenten! |