Directions
Curry Aubergine Kokossoep
Het zomerse weer in Nederland is onvoorspelbaar, wat ertoe kan leiden dat ik zomaar zin heb in een kom soep. Natuurlijk geen erwtensoep, maar meer zomerse smaken zoals kokos! Daarom besloot ik een curry kokossoep te maken met aubergine. De soep heeft misschien een lijst van ingrediënten waarbij je denkt ‘wil ik daar aan beginnen?’ Ja, dat wil je, want ondanks die ingrediëntenlijst is het een heel makkelijke en vrij snelle soep om te maken. In 10-15 minuten heb je alles opstaan en na 30 minuten pruttelen heb je een heerlijke soep om van te genieten!
Wat maakt deze soep zo lekker?
Hij is pittig, maar niet overheersend, net dat beetje dat je pit proeft. (Hou je niet van pit, dan kun je ook kiezen om de helft van de Spaanse peper toe te voegen of helemaal weg te laten; de kruiden hebben immers ook wat pit). Hij heeft een heerlijke zachte kokossmaak zonder te overheersen en hij heeft een nootachtige toets. Bijvoorbeeld rempejek bij eten (een Indonesische pindakoek), maar dan moet ik niet alles opgegeten hebben!
FAQ
Hoe bewaar ik de overgebleven soep?
Bewaar de overgebleven soep in een luchtdichte container in de koelkast. De soep blijft zo ongeveer 3 dagen goed. Je kunt de soep ook invriezen voor langere houdbaarheid.
Is deze soep geschikt voor veganisten?
Ja, deze soep is volledig plantaardig en dus geschikt voor veganisten. Zorg ervoor dat de bouillon die je gebruikt ook vegan is.
Wat kan ik serveren naast deze soep?
De soep is heerlijk met een stuk knapperig brood, naanbrood of rijst. Een frisse salade kan ook een goede aanvulling zijn.
Steps
1
Done
|
Schil de aubergine en snijd in kleine blokjes. | Strooi wat zout over de aubergine.| Pel de knoflook en hak fijn. | Schil de gember en rasp. | Was de Spaanse peper, verwijder de steel en zaadlijst. Snijd de peper in reepjes. | Was de tomaten en snijd in blokjes. | Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel af met koud water. | |
2
Done
|
Verwarm 2 eetlepels olie in een grote soeppan. | Voeg de knoflook, gember, Spaanse peper, cayenne en kerriepoeder toe en roer alles goed door. Laat dit 4 minuten staan, terwijl je regelmatig roert. | |
3
Done
|
Voeg de aubergine, tomaten, kikkererwten, sojasaus en honing toe en roer alles goed door. | Laat het 4 minuten staan. | Verkruimel het bouillonblokje in de pan. | Voeg 1/4 theelepel zout en peper toe.| Roer goed door. | |
4
Done
|
Schenk 750 ml en de kokosmelk in de pan. | Breng het aan de kook. | Zet het fornuis lager en laat de soep 30 minuten pruttelen. | Roer regelmatig in de pan. | |
5
Done
|
Haal de pan van het fornuis. | Was de limoen en voeg de rasp toe. | Was de koriander en voeg die toe aan de soep. | Pureer de soep glad in een blender of met een staafmixer. |
6
Done
|
Voeg het sap van een halve limoen toe aan de soep en breng eventueel nog wat op smaak met een snufje zout en peper. | Vind je de soep te dik voeg nog wat bouillon of water toe. | Serveer direct. |