200 gram kipfilet | |
1 tlp komijnpoeder | |
2 tlp oregano | |
1/2 tlp uienpoeder | |
1 tlp paprikapoeder | |
1 paprika | |
2 appel | |
3 etlp olijfolie | |
saus |
|
150 ml crème fraîche | |
2 takjes dille | |
3 takjes peterselie | |
1/2 tlp knoflookpoeder | |
Erbij |
|
Wraps of Tortilla's | |
Komkommer |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Eens wat anders op je Wrap!
Het liefst gebruik ik geen pakjes en zakjes uit de winkel. Als je het namelijk zelf maakt, weet je ook zelf wat er in zit en kun je tevens de hoeveelheid zout dat erin gaat bepalen. Er zijn uiteraard uitzonderingen en soms is het gewoon even makkelijk. Want uiteraard makkelijk zonder te hoeven nadenken is met kids om je heen altijd het antwoord. Een uitzondering voor mij is bijvoorbeeld het ‘wereldgerecht’ Dürum. Een Turks gerecht met kip, appel en paprika. Nou heb ik werkelijk waar of Turkse dürum ook op die manier wordt gemaakt. Zou ik mij toch eens in moeten verdiepen. Maar het pakje ‘wereldgerechten’ in elk geval wel.
Daarop afgaand en de ingrediënten lijst daar van ben ik zelf aan de slag gegaan met mijn dürum recept. Wat uiteindelijk helemaal niet zoveel ingrediënten bevat. Het belangrijkste uiteraard is de kruiden-marinade mix. Zelf vind ik mijn recept en belangrijker nog mijn kinderen vinden mijn recept erg lekker. Alleen wat minder zout dan de ‘wereldpakjes’ maar daar ging ik voor.
Bij de Dürum maakte ik mijn homemade bloem tortilla’s. In plaats van een druppeltje olie in de koekenpan, deed ik iets meer zodat de tortilla’s iets dikke worden. Klik hier voor het recept. Daarnaast serveer ik er altijd de saus (recept hieronder) en wat komkommer plakjes bij. Voor de saus wil ik ook nog wel eens tzatziki of gewoon Turkse of Griekse yoghurt erbij doen. Ook hier ga ik soms voor niet ingewikkeld doen lekker makkelijk.
Heb jij nou een origineel durum recept of weet je waar (bijvoorbeeld op een website of blog) ik die kan vinden. Let me know in een comment hieronder. Dan ga ik die binnenkort zeker proberen. Uiteraard met vermelding!
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
MarinerenSnij de kipfilet in stukjes. | Doe de kip in een kom met de komijn, oregano, paprikapoeder, uienpoeder, 2 etlp olie en een snufje zout en peper. | Meng de kip goed door de kruiden en laat het afgedekt minimaal 10 minuten in de koelkast marineren. |
2
Done
|
VoorbereidingWas de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij de paprika in reepjes. | Was de appel en snij alles (behalve de steel en het klokhuis) in blokjes. | |
3
Done
|
SausVerwijder de blaadjes peterselie en hak deze klein. | Verwijder de dille van de stengel. | In een kom meng de creme fraîche met de dille, peterselie, een snufje peper en de knoflookpoeder. Vind je de saus te dik? Doe er dan nog 1 eetlepel water of melk bij. | Bewaar de saus in de koelkast tot je gaat serveren. |
4
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een wok of hapjespan. | Voeg de kip toe en bak deze in 5 minuten gaar. | Voeg de paprika toe en bak deze 4 minuten mee. | Voeg als laatste de appel toe en bak ook deze 2 minuten mee. | Klaar! |
5
Done
|
Erbij.Bereid de tortilla's volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Was de komkommer en snij in plakjes. |