Bananen Blondies

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 gram boter (ongezout)
180 gram lichte basterd suiker
1 ei
2 tlp vanille extract
snufje (1/4 tlp) zout
160 gram bloem
1 (grote) banaan
50 gram witte chocolade
15 x 20 cm bakblik
bakspray
poedersuiker (optionee)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bananen Blondies

Soms maak ik recepten waarvan ik tevoren niet duidelijk voor mijzelf heb op welke blog ik het wil posten. Is het kidsproof genoeg voor Kidshoekje.nl of kan ik het beter op Recepthoekje.nl plaatsen? Over het algemeen is het me altijd wel duidelijk, alleen bij bak recepten twijfel ik soms zoals bij deze bananen blondies. Er zit namelijk behoorlijk wat suiker in en al genieten mij kinderen er 100% van. Kan ik het kidsproof noemen? Omdat Logan zo er van aan het smikkelen was besloot ik op Instagram een poll in mijn stories te plaatsen en het antwoord was duidelijk 100% JA om het recept te delen. Al had ik natuurlijk niet de hoeveelheid suiker vermeld.

Binnenkort wil ik om die reden het recept nog eens maken met of minder suiker of met een suiker vervanger als maple syrup. Maar soms mag een beetje suiker in een recept wel. En in bak recepten al helemaal. Ik let echt wel op de hoeveel suiker mijn kinderen krijgen, maar genieten hoort er ook bij. Ik vind het vooral belangrijk dat zij snappen waar suiker in zit en dat dat niet zo gezond is.

Nu klaar met mijn ‘pleidooi’ over suiker. Deze bananen blondies zijn to-die-for. Vooral warm met een toef slagroom raad ik ze aan. Heerlijk voor het wisselende weer van Nederland.

 


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet het bakblik in met bakspray. Bekleed eventueel het bakblik met bakpapier.

2
Done

Smelt de boter in een pan of de magnetron. | In een kom mix de gesmolten boter met de suiker. | Voeg het ei en de vanille toe en mix deze door de suiker heen. | Schil de banaan en prak deze op een bord met een vork, zodat je geen grote stukken meer hebt. | Voeg de banaan toe aan het beslag en mix deze er door heen. | Voeg het zout en de bloem toe aan het beslag en mix deze er doorheen tot een goed gemengd beslag is. Als er kleine stukjes banaan in zitten is dit niet erg.

3
Done

Hak de witte chocolade fijn. | Roer de chocolade door het beslag met een spatel. | Schenk het beslag in het bakblik. | Zet het bakblik in de oven voor 30-35 minuten. Controleer of de blondies klaar zijn door een prikker in de cake te prikken. Als deze zo goed als schoon is, zijn de blondies klaar. | Laat de blondies in elk geval 10 minuten afkoelen voor je ze aan snijd. | Serveer met slagroom of wat poedersuiker eroverheen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

TexMex Courgette met Mais [kidshoekje.nl]
previous
TexMex Courgette met Mais
Vegetarische Durum | babies kitchen
next
Dürum

Add Your Comment