3 banaan | |
125 gram frambozen (diepvries) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
IJSKOUD
Het is lente, de klok is verzet naar zomertijd en we zitten massaal op het terras. Heerlijk! Wat kun je van dit lekkere weer, de bloemetjes buiten en de zon toch blij worden. Heerlijk! Laat het een goed begin zijn van een mooie lente gevolgd door een prachtige zomer. Bij een beetje zon hoort natuurlijk meteen ook een lekker ijsje. Vorig jaar toen onze kleine man net met vaste voeding was begonnen, was ik zomers hevig op zoek naar ijsjes geschikt voor hem waar hij zich mee af kon koelen. Ik maakte bijvoorbeeld watermeloen ijslolly’s. Dit jaar heb ik iets veel beters: nice cream. Wat? Nice cream: gezond ijs bestaand in dit geval uit 2 soorten fruit. Ik maakte namelijk voor test 1: framboos-banaan nice cream.
Ik snap niet dat ik dit niet gewoon eerder had geprobeerd. Het is super lekker, makkelijk om te maken en je hebt alleen maar pure smaken. Plus het is gezond. ‘Schatje wil je 3 bolletjes, nou van je nice cream mag dat wel’.
De eerste test was framboos-banaan maar ik weet zeker deze lente en zomer komen er nog vele andere nice cream combinaties op Babies Kitchen! Had ik al gezegd ‘Geschikt voor ALLE leeftijden!’
*NOTE het fruit moet minimaal een halve dag wel in de vriezer hebben gezeten voor je dit recept kunt maken!
1
Done
|
VoorbereidingBekleed een bak/schaal die in de vriezer past met bakpapier. Schil en snijd de bananen in plakjes. Leg de plakjes naast elkaar op het bakpapier in de bak/schaal. (Leg ze niet op elkaar) Zet de bananen plakjes minimaal een halve dag in de vriezer. |
2
Done
|
Nice CreamHaal de bananen plakjes en de diepvries frambozen uit de vriezer en doe ze in een blender (je kunt ook een staafmixer gebruiken ipv). Pureer de banaan en frambozen tot het de juiste substantie van ijs heeft. |
3
Done
|
Schep meteen wat bolletjes ijs of doe het in een bakje en zet terug in de vriezer. |