Directions
Gevulde Pizza Margarita Pitas
Op TikTok zag ik bij ‘Feel Good Foodie’ een recept voor een Spinazie-Feta Grilled Cheese Sandwich voorbijkomen. Het had echter weinig te maken met een echte grilled cheese sandwich, ook wel bekend als een tosti. Het broodje was namelijk zelfgemaakt en leek meer op een pita. In de video werd het recept geprezen als dé manier om je kinderen spinazie te laten eten. Nu eten mijn kinderen graag spinazie, maar van de feta die zij toevoegde, zouden ze niet zo gelukkig worden. Toch besloot ik met haar recept te spelen en maakte ik er gevulde pizza pitas van ala Margarita stijl.
Zelf brood maken of met deeg werken voelt voor mij, en waarschijnlijk voor velen, als veel werk. Natuurlijk is het vaak lekkerder als je het zelf maakt, maar het kost ook veel meer tijd. Dat blijkt echter niet altijd waar, want mijn zelfgemaakte tortilla’s zijn bijvoorbeeld ook in een handomdraai klaar en onwijs lekker. Mijn hele gezin vindt ze zelfs beter dan die uit de winkel! Ook dit recept is binnen 8 minuten voorbereid en dan is het alleen nog een kwestie van bakken in de pan. In 15 minuten heb je heerlijke gevulde broodjes met een lekkere vegetarische pizzavulling van tomaat, mozzarella, basilicum, knoflook en oregano.
Terwijl ik het recept testte, werd mijn zoon door de geur naar de keuken gelokt: “Dat ruikt lekker… wat maak je?” En voor ik de kans kreeg om ze te fotograferen, had hij er al twee opgegeten. Deze moet ik zeker vaker maken!
We moeten nog testen hoe ze koud smaken voor in de lunchbox en of ze goed in te vriezen zijn, maar zodra dit is getest, laten we het je weten.
FAQ
Kan ik andere ingrediënten gebruiken voor de vulling?
Absoluut! Je kunt de vulling aanpassen naar je eigen smaak. Probeer bijvoorbeeld extra groenten zoals paprika of champignons, of voeg vlees zoals kip of ham toe. Het belangrijkste is dat je de vulling eerst even gaar maakt in een pan.
Hoe bewaar ik de gevulde pita’s het beste?
Bewaar de pita’s in een luchtdichte verpakking in de koelkast voor maximaal 2-3 dagen. Je kunt ze opnieuw opwarmen in de oven of magnetron. Of bewaar ze zonder dat ze gebakken zij.
Zijn deze pita’s geschikt voor de lunchbox?
Ik heb dit zelf nog niet getest, maar ik denk dat deze pita’s een geweldige lunchbox-optie zijn! Zodra ik het geprobeerd heb met mijn zoon laat ik het weten.
Steps
1
Done
|
In een kom meng de bloem, yoghurt, bakpoeder en zout. | Ik roer het altijd eerst goed met een houtenlepel en kneed het vervolgens met mijn handen tot een goed gemengde deeg bol. | |
2
Done
|
Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. | Was de basilicum en hak fijn. | Pel en hak de knoflook fijn. | |
3
Done
|
Verwarm de olie in een koekenpan. | Voeg de tomaten, basilicum, knoflook, zout, peper en oregano toe en bak dit voor 3 minuten in de pan. | Haal het uit de pan en zet op zij. | |
4
Done
|
Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes. | Neem een deegbol en maak deze zo plak mogelijk op je hand, maar zorg ervoor dat hij niet te dun is dat hij scheurt. | Doe 1 eetlepel van de tomaten vulling in het midden van het deeg. | Doe hier een flinke pluk geraspte mozzarella op. | Vouw het deeg over de vulling, maar let op dat het deeg niet gaat scheuren. | Doe dit ook met de rest van de deegbollen. | |
5
Done
|
Smelt de boter in de koekenpan. | Zet de warme te bron niet te hoog. | Leg de gevulde deegbollen met de open kant (Dus wat je over de vulling hebt getrokken), naar beneden in de pan. | Laat de broodjes 3-4 minuten bakken tot goud bruin, let op niet verbrand. | Draai de broodjes om. Plet eventueel iets met een spatel in de pan. En bak ze nog eens 4-5 minuten zodat het deeg helemaal gaar is en rondom bruin. | Serveer direct! |