150 gram spinazie | |
280 gram bloem | |
500 ml melk (of plantaardig) | |
2 eieren | |
1/4 tlp zout | |
boter of olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ik kan na deze vakantie geen pannenkoek meer zien. We hebben al zo vaak pannenkoeken gegeten. Niet heel gek natuurlijk met kids, maar het was op een gegeven moment zo erg dat ik maar naar gezondere alternatieven zocht zoals spinazie pannenkoeken. Het fijne van deze pannenkoeken is dat de spinazie niet echt te proeven is en kinderen het leuk vinden omdat het groen is en jij blij want ze eten groente.
Maar pannenkoeken zijn pannenkoeken. Of niet? Deze pannenkoeken kun je namelijk zowel zoet als hartig eten. Ideaal! Want inderdaad de kids wouden er stroop en suiker op (en Logan ook nog avocado, want dat hadden wij ook) en Marcel en ik aten Hartige spinazie pannenkoeken. Met huttekase, tomaten, avocado en wat siracha er overheen. Met dit recept is het hele gezin al snel blij. Ik eet een gezondere variant pannenkoek en de kids vinden het hilarisch dat ze een groene pannenkoek eten. WIN WIN!
Klik hier voor nog maar pannenkoeken recepten
Vanaf 9 maanden kan jouw baby ook best een stukje spinazie pannenkoek proberen zonder beleg erop, gewoon uit het vuistje.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
In een blender of keukenmachine doe de gewassen spinazie, bloem, melk, zout en eieren. | Mix alles tot een glad beslag. |
2
Done
|
Verhit 1 etlp boter in een pan. | Schep een kleine soeplepel beslag in de pan en zorg ervoor dat deze over de hele pan stroomt. Bak de pannenkoek 2 minuten aan een kant tot hij bijna droog is en flip hem om. Bak hem nog eens 1,5 à 2 minuten. | Hou de pannenkoeken warm tussen 2 borden tot je het hele beslag op hebt. |