Spinazie Parmezaan Orzo

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 stuks bouillonblokje
250 ml water
1 teen knoflook
1 sjalot
20 gram boter
300 gram Orzo
200 gram verse blad spinazie
50 gram Parmigiano (parmezaan)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Eens wat anders dan risotto

Cuisine:

  Directions

  Spinazie Parmezaan Orzo

  Iets wat al heel lang op mijn to-make lijst stond was orzo en inmiddels is het een van mijn favoriete zomer ingrediënten. Het is heel erg te vergelijken met Risotto, maar dan 1000x makkelijker om te maken wat fijn is als er kinderen om je heen dartelen. Waar je bij risotto steeds bij moet blijven om bouillon toe te voegen. Doe je nu alles in de pan, alleen af en toe even roeren en hun klaar binnen 10 minuten. Ik maakte als eerste poging spinazie parmezaan orzo. Te vergelijken met mijn spinazie risotto. De grote vraag was natuurlijk vooral wat zouden de kinderen er van vinden? Zouden zij het net zo lekker vinden als risotto? Zouden die bordjes leeg gaan. Inmiddels weet ik het antwoord en ja. Al is risotto toch nog iets meer favoriet, ook orzo is een kidsproof gerecht.

  Deze zomer alleen al heb ik het meerdere malen gemaakt en dan vooral de koude variant als maaltijd en als lunch to-go voor mijn werk (zie recepthoekje.nl). De laatste keer dat ik een caprese orzo salade maakte was het zelfs zo dat Parker alleen al de koude orzo met alleen maar parmezaan al aan het eten was. Terwijl ik nog aan het koken was.

   


  Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.

  Steps

  1
  Done

  Breng 200 ml water met de bouillonblokjes aan de kook. | Zet de bouillon uit zodra de blokjes zijn opgelost.

  2
  Done

  Pel en snipper de knoflook en de ui. | Was de spinazie en hak deze grof.

  3
  Done

  Smelt de boter in een diepe pan. | Fruit de ui en de knoflook 2 minuten tot de ui glanzend is. | Voeg de orzo toe en roer deze door de boter. | Voeg 200 ml bouillon toe, de orzo moet onderstaand. Denk je dat je meer nodig hebt kun je altijd de rest van de bouillon nog toevoegen. | Laat de orzo koken volgens de aanwijzingen van de verpakken (zo'n 8 - 10 minuten). Roer wel geregeld in de pan. |

  4
  Done

  Zodra het vocht zo goed mogelijk is opgenomen en de orzo gaar is roer de spinazie er door heen. | Is de spinazie geslonken voeg dan de Paramigano toe en roer deze door de orzo. | Serveer direct!

  wendy panse-moedt

  Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

  Hartige of Zoete Spinazie Pannenkoeken | Kidshoekje
  previous
  Hartige of Zoete Spinazie Pannenkoeken
  Nasi kuning - Kidshoekje
  next
  Nasi Kuning

  Add Your Comment