Cupcake |
|
125 gram bloem | |
1/2 tlp baking soda | |
1/2 tlp bakpoeder | |
1 tlp pompoenkruiden (of kaneel) | |
snufje zout | |
1 ei | |
60 ml melk | |
30 ml maple syrup of honing | |
25 gram boter (zacht) | |
1 tlp vanille extract | |
80 gram pompoen puree | |
12 cupcake papiertjes | |
Frosting (Topping) |
|
100 gram Roomkaas | |
6 Bramen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Boek Recept
Tijdens de kinderboeken week deelde ik wat recepten geïnspireerd op prentenboeken. Bij een Instagram post stelde ik de vraag uit welke kinderboeken andere mensen een geïnspireerd recept zouden willen zien. Als tip kreeg ik het boek Illie Billie is Jarig. Een leuk prentenboek over een insect en haar insecten vriendjes die elk een andere voedsel allergie of dieet hebben. Een boek dat kinderen leert over hoe verschillend we zijn en over eten. Illie Billie zelf bijvoorbeeld mag geen geraffineerde suikers en gezien Illie Billie jaris is besloot ik Illie Billie Verjaardag Cupcake te maken.
Een cupcake zonder geraffineerde suikers dus! Hoe maak je het dan zoet? Natuurlijke suikers gebruiken. Pompoen is al zoet van smaak. Om toch nog wat meer zoetheid te geven aan de cupcake voegde ik nog wat ahorn siroop (maple syrup) toe. Kan je dit nou niet vinden kan honing ook heel goed. Maar dan is er nog de topping van de cupcake, de frosting. Hoe krijgt die dan zo’n mooie paarse kleur zoals Illi Billie? Ik ben eens gaan experimenteren met natuurlijke kleurstof. Paars lijkt uiteraard niet zo heel natuurlijk. Toch heb ik de oplossing gevonden: BRAMEN! Het geeft de roomkaas frosting een prachtige paarse kleur en wat extra’s aan de smaak. Voila een verjaardag cupcake voor Illi Billie!
Lees ook Babies Kitchen recensie van Illie Billie is Jarig
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Neem een muffinvorm en doe de cupcake papiertjes in de holtes. | |
2
Done
|
CupcakesMeng in een kom door elkaar de bloem, baking soda, bakpoeder, pompoenkruiden en zout. | |
3
Done
|
Mix in een grote kom met een handmixer de boter, ei, melk, maple syrup, vanille en pompoen puree. | Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Mix alles goed door tot een glad beslag. | Schenk het beslag met een eetlepel of ijstang in de cupcake vormpjes voor 2/3 vol. | Zet het bakblik in de oven en bak de cupcakes voor 10-15 minuten. | Haal de cupcakes uit de oven en laat compleet afkoelen. |
4
Done
|
Topping/FrostingWas de bramen. | Hou een fijne zeef boven een kommetje. Pureer de bramen met een vork in de zeef en vang zo het sap op. | Meng 3 etlp van het sap met de roomkaas en roer het goed door elkaar. Beslis zelf of er nog meer bramensap bij moet. Let wel op de de roomkaas niet te dun wordt! Smeer de bramen roomkaas frosting op de afgekoelde cupcakes. | Bewaar de illie billie verjaardag cupcakes in de koelkast. |