• Home
  • Soep
  • Indische Rode Linzen Spinaziesoep

Indische Rode Linzen Spinaziesoep

0 0
Indische Rode Linzen Spinaziesoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram linzen (blik of gedroogd)
1 ui
1 CM / 1 theelepel gember
2 tenen knoflook
1 Spaanse peper (OPTIONEEL)
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels komijn
2 theelepels ketoembar (korianderpoeder)
1 groente bouillonblokje
1 liter water
400 gram tomatenblokjes (blik)
200 gram verse bladspinazie
4 eetlepels yoghurt (evt plantaardig)
In Huis
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1 eetlepel Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Indische Rode Linzen Spinaziesoep

    Linzen, ik vind ze heerlijk, maar ik eet ze eigenlijk veel te weinig. Ze zijn ontzettend veelzijdig: in een salade, curry of een heerlijke soep. En dat bracht me op dit recept: Indische rode linzen spinaziesoep.

    Na een turbulente zwangerschap van Logan duurde het lang voordat ik weer in de keuken stond. Een nieuw gezinsleven en een zware zwangerschap zorgden ervoor dat koken niet mijn prioriteit was. Een van de eerste recepten die ik daarna weer maakte, was deze soep. Het is een voedzaam en makkelijk gerecht, perfect voor koude winterdagen die eindeloos lijken te duren.

    De soep bevat misschien meer ingrediënten dan je van mij gewend bent, en ik begrijp dat je misschien geen ketoembar (korianderpoeder) in huis hebt. Geen probleem! Laat het gewoon weg, maar probeer de rest zeker uit. Vooral als je van heerlijke Indische vegetarische gerechten houdt.

    Serveer de soep met een lepel yoghurt als topping en eet het met naan in plaats van stokbrood. Enjoy!

    Ingrediënten toegelicht

    • Linzen – Je kunt zowel gedroogde linzen als linzen uit blik gebruiken. Gedroogde linzen moeten enkele uren weken en hebben een langere kooktijd.
    • Ketoembar (korianderpoeder) – Verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Wil je niet een hele pot kopen? Laat het weg of voeg verse koriander als topping toe.
    • Spaanse peper (optioneel) – Houd je van pittig? Voeg dan één fijngesneden Spaanse peper toe bij de gember en knoflook.

    Indische Rode Linzen Spinaziesoep - Kidshoekje.nl

    Veelgestelde Vragen (FAQ)

    Kan ik linzen uit blik gebruiken in plaats van gedroogde linzen?
    Ja, dat kan! Spoel de linzen goed af en voeg ze later toe, zodat ze niet te zacht worden.

    Is de soep geschikt voor kinderen?
    Absoluut! Laat de Spaanse peper weg als je het minder pittig wilt maken.

    Kan ik de soep invriezen?
    Ja. Laat wel de topping van yoghurt weg. de soep tot drie maanden goed in de vriezer.

    Kan ik andere groenten toevoegen?
    Zeker! Wortel, doperwten of zoete aardappel past er goed bij.

    Kan ik de soep helemaal glad pureren?
    Ja, als je van een romige structuur houdt, kun je de soep helemaal pureren.

     


    ©(2015-2025)Wendy Moedt. Afbeeldingen in deze blogpost zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Wendy Moedt. Wil je een afbeelding gebruiken? Neem dan contact op via kidshoekje@gmail.com

    Steps

    1
    Done

    Bij gebruik van Gedroogde Linzen

    Laat gedroogde linzen enkele uren weken in water. | Giet het water af.

    2
    Done

    Rasp de gember. | Pel en snipper de knoflook en ui.

    3
    Done

    Verwarm 1 eetlepel olie in een grote soep pan. | Fruit de ui in de pan voor 4 minuten. | Voeg de gember en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. | Voeg de komijn, ketoembar en kerriepoeder toe en bak deze 3 minuten mee.

    4
    Done

    Verkruimel het bouillonblokje in de pan en schenk 1 liter water erbij en de gepelde tomatenblokjes. | Breng de soep langzaam aan de kook.

    5
    Done

    Voeg de linzen aan de soep toe en laat dit 30-40 minuten staan.
    Linzen uit blik - Maak je gebruik van linzen uit blik, laat de soep eerst 20 minuten prullen en voeg ze dan de laatste 10 minuten toe.
    Gewelde linzen - Voeg de linzen toe en kook ze 30-40 minuten mee tot ze gaar zijn.

    6
    Done

    Breng de soep op smaak met zout en peper. | Pureer de soep iets, maar niet helemaal glad.

    7
    Done

    Was de spinazie en voeg deze per hand toe. Roer het door de soep, als de spinazie is geslonken kun je meer toevoegen. | Serveer de soep per kom met één eetlepel yoghurt.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Witte Chocolade Boterkoek - Kidshoekje.nl
    previous
    Witte Chocolade Boterkoek
    Airfryer Kaneel Brood Cornflakes - Kidshoekje.nl
    next
    Airfryer Kaneel Brood Cornflakes

    Add Your Comment